Barça femení
Esports Barça Femení 11/02/2024

Ari Arias, la davantera (amb breu passat madridista) que vol petar-ho al Barça

Amb 19 anys va deixar el blanc per vestir-se de blaugrana i és una clara candidata a fer carrera al primer equip

3 min
Ari Arias pugnant amb Jujuba durant un partit del Barça contra l'Eibar.

BarcelonaAriana Arias (Madrid, 25 de maig del 2003) és la davantera de moda a Can Barça. La jugadora del filial blaugrana, amb passat recent al Reial Madrid, és la pitxitxi de Primera RFEF, la segona categoria, i fa temps que pica a les portes del primer equip. El seu entorn ha parlat amb el diari ARA per comprendre quina ha estat la clau de l'èxit des del seu inici fins ara. Filla d'un fuster d'alumini i d'una administrativa, la jove davantera va canviar Madrid per Barcelona l'estiu del 2022 i ja brilla amb el filial blaugrana a l'espera de la trucada definitiva de Jonatan Giráldez. Sense anar més lluny, va tancar amb gol la victòria del primer equip (8-0) de dimecres davant el Sevilla als quarts de final de la Copa de la Reina.

“A casa mai hem estat seguidors de futbol, però ella es passava el dia jugant-hi. Abans de començar a caminar, ja donava puntades de peu a la pilota”, asseguren a casa seva. La seva passió es remunta al pati de l'escola Miramadrid, on ja destacava envoltada d'altres nens, com solia i encara continua sent habitual. Un dels professors va advertir els pares que la seva filla seria futbolista. La família, aleshores, posava cara d'incredulitat, però el temps ha acabat donant la raó al docent. Més tard es va crear l'equip femení del poble on l'Ari residia, Paracuellos de Jarama, i jugava amb noies més grans que ella, però no era cap excusa perquè no destaqués. Tot i ser la més petita, era la millor de l'equip, indiferentment de la posició que ocupés. De fet, ha jugat de lateral, d'extrem, de davantera i fins i tot de portera en un partit amistós contra la selecció de l’Aràbia Saudita.

Els equips professionals no van tardar a interessar-s'hi. El primer va ser l'Atlètic de Madrid, de qui Arias va desestimar diverses ofertes. Des d'aleshores va anar escalant categories fins a aterrar a Barcelona, passant abans pel CD Tacón, amb qui va debutar a Primera Divisió amb només 16 anys, i pel Reial Madrid, on malauradament va viure una sèrie de situacions desagradables que la van obligar a buscar una sortida.

Canviar Madrid per Barcelona, l'encert total d'Ari Arias

La solució va ser anar al filial del Barça, un club que només genera bones paraules en l'entorn més pròxim d'Ari Arias. “Desconeixíem com era el Barça, però fins ara només en tenim bones paraules. No podem estar més contents. Estem encantats amb el club, ens han tractat espectacularment. Allò que diuen de Més que un club és realment cert. És un orgull per a nosaltres i si ara juga a Barcelona és perquè ho ha volgut. Quan et truca el Barça és molt difícil dir que no, i això que comptava amb altres propostes”, explica a l'ARA la seva gent de confiança.

Enamorada de la ciutat, del clima i de la gent que l'envolta, l'Ari viu dies feliços. L'any passat residia a La Masia amb altres companyes. Aquesta temporada, amb 20 anys, la jugadora s'ha independitzat a un pis prop de la ciutat esportiva on, entre altres coses, ha descobert un nou hobby: la cuina. Assegura que, a diferència de la majoria dels joves, gaudeix molt cuinant i menjant, malgrat ser molt disciplinada i estricta amb l'alimentació.

Ha trencat rècords en totes les categories per les quals ha passat. De fet, la temporada passada va ser la pitxitxi de Primera RFEF, la segona divisió, amb 18 gols que van contribuir a fer que el filial blaugrana guanyés el títol per quarta vegada. Aquesta temporada, amb 12 gols, torna a ser la màxima golejadora de la competició en què el Barça B és segon, a un punt del Deportivo de la Corunya, líder. Les blaugranes sumen onze victòries en tretze partits, l'últim resolt amb un solitari gol d'Arias contra l'Alabès (0-1).

La delicada situació econòmica al Barça i la sortida d'Oshoala

Els que la coneixen la defineixen com una noia "molt afectuosa, riallera i propera amb els seus". Sempre busca una solució quan cal. En la vida i en el futbol. Ara aquesta solució passa per suplir la marxa d'Asisat Oshoala. El Barça no va sobrat d'efectius en atac i Arias podria trobar el seu espai al primer equip, amb qui ja està al "100%", en paraules de Giráldez, en dinàmica del primer equip. "Segur que tindrà més protagonisme del que ha tingut fins ara, per necessitat i per rendiment. L'Ari té olfacte golejador i nivell Barça”, va comentar diumenge el tècnic després del partit contra l'Sporting de Huelva.

És una habitual a les convocatòries, tot i que fins ara ha participat poc. Ha acumulat estonetes contra el Sevilla, l'Eibar i el Benfica i l'última, contra el Sevilla als quarts de final de la Copa. De mica en mica, està cridada a fer carrera al primer equip del Barça.

stats