Barça

Aquest any sí, la golejada del Barça val unes semis de Copa

Les blaugranes destrossen el Sevilla al Johan Cruyff en una altra exhibició de força (8-0)

Mariona celebrant amb Aitana i Vicky López un gol contra el Sevilla a la Copa.

Sant Joan DespíAquest any sí, aquest és el bo. Després de superar l'empat intranscendent de Lisboa i el trauma de la temporada anterior contra l'Osasuna, l'atzar va voler ajuntar dos equips que van quedar desqualificats de la Copa per alineació indeguda l'any passat: el Barça i el Sevilla. Tots dos conjunts van fer els deures i no es van equivocar amb les seleccionades. Després, amb la pilota en joc, el triomf culer va tornar a ser incontestable.

Tant Jonatan Giráldez com les jugadores blaugranes continuaven amb l'espina clavada tot i guanyar la Supercopa, la Lliga i la Champions. Quedar eliminades de la Copa per un motiu extraesportiu –Geyse va jugar i estava sancionada– va fer mal, de manera que aquest any, amb més ganes que mai, el Barça emprenia la seva aventura al torneig contra el Sevilla al Johan Cruyff.

El d'aquest dimecres era el primer dels dos enfrontaments contra les andaluses aquesta setmana: el següent, dissabte, correspondrà a la setzena jornada de la Lliga F. Es veien les cares dos dels equips més en forma d'aquesta temporada –el Sevilla va sisè a la competició domèstica–, però la superioritat del Barça és espectacular. Les catalanes no tenen rival a dins del panorama estatal i van de golejada en golejada. Tot i que les de Cristian Toro arribaven a la cita amb 10 duels sense perdre seguits, es van endur un cabàs de vuit gols cap a Sevilla.

Giráldez va posar un onze ple de titulars amb l'única novetat de Vicky López. Malgrat l'ofensiva andalusa dels primers minuts, en què les jugadores visitants van pressionar i tancar les locals, la qualitat i el domini de les culers es va estendre la resta del partit amb un reflex immediat al marcador. El primer gol va arribar als cinc minuts de joc gràcies a una passada de Patri Guijarro per a Salma Paralluelo, que amb un lleu control en va tenir prou per desfer-se de la defensa i col·locar la pilota al fons de la xarxa amb un xut des de la frontal de l'àrea. Deu minuts més tard, Aitana es va topar amb una pilota sense propietari dins l'àrea, es va encarregar d'eixamplar la distància i va escriure el seu nom al gol número 500 de l'era Giráldez. Mig miler en tan sols 116 partits. Una dada espectacular.

Amb aquest golàs obria la llauna el FC Barcelona

Un partit sense treva, ja que a la següent jugada va arribar el tercer, gràcies a una magnífica triangulació a la zona de tres quarts i una centrada lateral al segon pal de Vicky cap a Mariona. El Sevilla veia com les seves opcions s'esfumaven i el desgast el castigava. Així, a la mitja hora de joc, Aitana va provocar un penal i en va cedir l'execució a Caldentey, que anotava el quart gol i el seu segon particular. La balear cada dia està més a prop de renovar.

Gol d'Ari Arias, la golejadora del B

La maneta arribaria a conseqüència d'una altra recuperació d'Aitana al vèrtex de l'àrea i una pilota filtrada cap a Graham, que va assistir en el cinquè per a Salma. El sisè i definitiu d'un frenètic primer temps va arribar ja al temps afegit després d'una jugada marca de la casa de Vicky, participativa en atac, i una posterior pilota filtrada cap a Graham, que continua amb la fletxa cap amunt i ja és el sisè partit seguit que veu porteria. L'única arribada del Sevilla en tota la primera part va arribar a l'hora de xutar una falta directa tímidament als guants de Cata Coll, poc exigida sota pals.

La segona part va seguir la mateixa tònica que els 45 minuts inicials. Un constant atac i gol va desencadenar una magnífica actuació i golejada final amb dianes d'Aitana i també d'Ari Arias, del filial. D'aquesta manera, el Barça ja és a les semifinals de la Copa de la Reina, on es veurà les cares amb els guanyadors del Llevant - Reial Societat o de l'Atlètic de Madrid - Reial Madrid, que jugaran demà. Aquest divendres a les 13 hores, el sorteig.

• Barça: C. Coll; Bronze, Engen, I. Paredes (Marta, 76’), O. Batlle; P. Guijarro, Aitana (Dragoni, 64’), V. López (Bruna, 64’); Graham Hansen (Brugts, 76’), Mariona (Arias, 64’), S. Paralluelo. Entrenador: Jonatan Giráldez.
  • Sevilla: Sullastres; Otermín (Arola, 62’), D. Gomes, T. Merida, I. Rodríguez; Gemma, Pamela, M. Pérez (Débora, 62’); Gabarro (Cerrato, 80’), A. Payne (Nazareth, 70’); Martín-Prieto (Amanda, 62’). Entrenador: Cristian Toro.
  • Gols: 1-0 Salma Paralluelo (06'), 2-0 Aitana Bonmatí (16'), 3-0 Mariona Caldentey (18’), 4-0 Mariona Caldentey (33’), 5-0 Salma Paralluelo (37’), 6-0 Graham Hansen (40’), 7-0 Aitana Bonmatí (59’), 8-0 Ari Arias (77’).
  • Àrbitra: Alicia Espinosa Ríos.
  • Targetes grogues: C. Coll (44’), Teresa Mérida (71’).