Barça

Clàudia Pina destrossa la pinyata d'aniversari d'Alexia

Dos gols en solitari de la vallesana i dos més de Graham i Brugts donen el triomf al Barça contra l'Sporting de Huelva

Marc Gironès
Claudia Pina celebrant un dels seus gols.

BarcelonaTarda de sorpreses a l'Estadi Johan Cruyff, encapçalades pel missatge de comiat d'Asisat Oshoala, ja als Estats Units, que ha abandonat l'entitat catalana cinc anys després; l'oferiment de la Supercopa al públic avui present, i el trentè aniversari d'Alexia Putellas. Pel que fa al partit en si, després de l'empat a Lisboa, en què les jugadores van demostrar que són humanes, només valia sumar els tres punts contra l'Sporting de Huelva. I així va ser.

Tan sols Torrejón, Aitana i Walsh van repetir titularitat respecte a l'onze contra el Benfica del passat dimecres. Amb un rival ben plantat en zona defensiva i amb les idees i el plantejament clar, al Barça li costava trobar els descosits de la defensa blanc-i-blava. Com sol ser habitual en aquest tipus d'escenari, en què el rival planta dos blocs baixos a l'espera de poder sorprendre la porteria de Cata Coll, sense feina sota pals, la zona d'atac blaugrana va començar a fer pendent a còpia d'arribades i ocasions constants. No va ser fins passat el primer quart d'hora de joc que les jugadores de Jonatan Giráldez van aconseguir obrir la llauna i prendre el control total del partit.

Cinc minuts abans, les més de tres mil persones presents al Johan Cruyff van corejar i van desitjar-li un bon aniversari a Alexia, que celebrava el seu trentè aniversari encara a la grada recuperant-se de les molèsties al genoll esquerre. La capitana, que no ha renovat, ha tornat a córrer sobre la gespa després de passar pel quiròfan el 27 de desembre. Se l'espera a finals de febrer o a principis de març.

Els dos primers gols van arribar a pilota aturada. El primer, gràcies a un magnífic lliure directe des de la frontal de l'àrea de Clàudia Pina. El segon, des dels onze mentre després d'una gran triangulació i una posterior centrada lateral que va impactar a les mans d'una defensa rival. Pina va ser l'encarregada de convertir el penal i el 2 a 0 amb el qual s'arribaria al descans.

L'equip andalús, veient que la distància tan sols era de dos gols, va continuar amb la mateixa tònica que els primers 45 minuts. Això, sumat a les aturades de Mersnik, feia que el Barça fos incapaç d'eixamplar distàncies. No obstant això, les blaugranes van monopolitzar el domini del joc i l'ofensiva cada cop era més recurrent, primer amb Keira i després amb Paredes des de fora l'àrea, amb poca fortuna.

No hi havia manera, però, de perforar la xarxa visitant, malgrat comptar amb 40 ocasions i un 80% de possessió. Va haver de sortir Graham Hansen als instants finals del matx per segellar la victòria. La noruega no va fallar a la seva cita setmanal col·locant el 3 a 0 després d'un una contra una i d'una definició amb l'interior. Amb aquest, ja suma 20 gols aquesta temporada i 400 en tota la història al Johan Cruyff.

Ja en la darrera jugada del partit, Graham Hansen va treure una altra genialitat de les seves botes al superar dues rivals d'esperó dins l'àrea i, amb una passada de la mort, regalar-li el gol a Esmee Brugts, que va rematar a plaer. Amb aquest resultat el Barça suma 15 victòries de 15 possibles i manté el liderat amb nou punts de marge respecte al Reial Madrid, el segon classificat. Dimarts, sorteig dels quarts de final, i dimecres, partit de Copa contra el Sevilla.

• Barça: C. Coll; Torrejón (Bronze, 73'), Martina Fernández, I. Paredes, Lucía Corrales (Paralluelo, 62'); Walsh, Aitana (Mariona, 73'), Clàudia Pina; Brugts, Bruna (Graham, 62'), Vicky (Dragoni, 62'). Entrenador: Jonatan Giráldez.
    • Huelva: Mersnik; R. Vargas, Correa, Ana Carol, Hmirova; Castelló, Cienfu, Pachu, Isina, María Ruiz (Miku 70'); De Filippo (Boriki 70'). Entrenador: Iván Rosado.
    • Gols: 1-0 Clàudia Pina (20'), 2-0 Clàudia Pina (26'), 3-0 Graham Hansen (77') i Esmee Brugts (90+3').
    • Àrbitra: Elia María Martínez.
    • Targetes grogues: P. Ojeda (11').