Barça
Esports 24/01/2023

Per què el Barça ha quedat eliminat de la Copa de la Reina

La Federació no accepta les alegacions del club blaugrana, que queda fora de la competició i haurà de pagar una multa econòmica

2 min
El barça ha golejat a l'Osasuna

BarcelonaEl Barça ja no té opcions de guanyar el triplet aquest any. La Federació Espanyola ha desestimat les al·legacions del club, que queda eliminat de la Copa de la Reina per l'alineació indeguda de Geyse Ferreria contra l'Osasuna. La decisió, que s'ha fet esperar, és contundent.

Què ha passat?

L'equip català, que va golejar en l'eliminatòria (0-9), queda fora de la competició després de fer jugar la davantera brasilera, que arrossegava una sanció després d'haver estat expulsada en el darrer partit amb el seu exequip, el Madrid CFF. Geyse va ser titular al Sadar perquè la seva sanció no apareixia a la intranet de la Federació, segons el club.

Quines han sigut les reaccions?

Mentre que l'Osasuna i la col·legiada del partit de vuitens de final van ser conscients de l'error culer en els primers instants de l'enfrontament, els culers no se'n va assabentar fins que l'eliminatòria es va acabar. "Hem mirat la web de la Federació i la temporada passada no constava cap mena de sanció en aquesta competició. No tinc més informació. La raó era aquesta, i desconec el que es pugui estar comentant", deia Jonatan Giráldez un cop acabat el partit.

Quina és la sanció?

L'ens rebutja aquest argument i sanciona el Barça deixant-lo fora de la Copa i amb una multa de 1.001 euros. Fonts del club expliquen a l'ARA que el Barça presentarà recurs per la decisió al Comitè d'Apel·lacions en un termini màxim de deu dies.

Resolució de la Federació

Quina és la versió del Barça?

Des del club blaugrana han defensat que no constava cap sanció de Geyse en les resolucions disciplinàries de la Federació que es pengen de forma automàtica al web i que, per tant, se la va alinear correctament. Malgrat que a la pàgina de la Federació no apareix, a la intranet de l'estament, anomenada Fenix, sí que consta la sanció a Geyse. "Doble amonestació en ocasió d'un partit. Suspendre per un partit D. Geyse Da Silva Ferreira, en virtut de l'article/s 113 del Codi Disciplinari i amb una multa accessòria al club en quantia de 9,00 € en aplicació de l'art. 52", es pot llegir. L'Osasuna, al cap de poques hores va recórrer el partit i ara la Federació li ha donat la raó: ells passen a quarts de final i el Barça queda eliminat de la Copa de la Reina.

El Sevilla, en la mateixa situació en el seu partit contra el Vila-real, també ha quedat eliminat per l'alineació indeguda de Nagore Calderón.

stats