Futbol
Esports Barça Femení 11/01/2023

El Barça femení fa un 'cas Txérixev' i pot quedar eliminat de la Copa

Les culers cometen una possible alineació indeguda contra l'Osasuna i poden quedar eliminades després de golejar per 0-9

2 min
El barça ha golejat a l'Osasuna

El Barça podria quedar eliminat de la Copa de la Reina malgrat haver guanyat al camp de l'Osasuna (0-9). L'equip blaugrana hauria comès una alineació indeguda. La jugadora Geyse Ferreira, fitxatge blaugrana en aquest mercat procedent del Madrid CFF, ha estat titular en el partit de vuitens de Copa al Sadar tot i que va ser expulsada en l'últim partit per doble groga amb el seu exequip. La brasilera hauria d'haver complert la sanció a Pamplona.

"Hem mirat la web de la Federació i la temporada passada no constava cap mena de sanció en aquesta competició. No tinc més informació. La raó era aquesta, i desconec el que es pugui estar comentant", ha dit Jonatan Giráldez, tècnic blaugrana al final d’un partit jugat davant més de 7.000 persones que van intentar donar suport a l’Osasuna, un club de Primera Federació que no va poder plantar cara al Barça, molt superior.

Des del club blaugrana defensen que no consta cap sanció de Geyse en les resolucions disciplinàries de la Federació que es pengen de forma automàtica a la web i que, per tant, se l'ha alineat. Malgrat que a la web pública de la Federació no apareix, a la intranet de l'estament, anomenada Fenix, sí que apareix la sanció a Geyse. "Doble amonestació en ocasió d'un partit. Suspendre per un partit a D. Geyse Da Silva Ferreira, en virtut de l'article/s 113 del Codi Disciplinari i amb una multa accessòria al club en quantia de 9,00 € en aplicació de l'art. 52", es pot llegir.

Pocs moments després, l'Osasuna ha fet un comunicat on admet que recorrerà el partit contra el Barça. "La junta directiva de l'entitat ha adoptat la decisió després de la disputa de la trobada motivada pel respecte que mereixen les seves jugadores i afició davant l'evident infracció del Reglament, reconeixent al seu torn des de la màxima esportivitat i respecte cap a la institució culer la seva superioritat sobre el terreny de joc", diu l'escrit.

El partit no va tenir història, sobre la gespa. Bruna Vilamala havia estat la gran protagonista del partit amb tres gols. La jove Salma Paralluelo amb dos gols, s’havia sumat a una festa on també van marcar Aitana Bonmatí, Mariona de falta directa i precisament Geyse. El Barça, doncs, està pendent de veure què diu la RFEF, ja que no els constava cap sanció a l'espera d’interpretar el reglament, on s’ha de complir la sanció en el primer partit jugat a la mateixa competició, encara que es faci amb un nou equip.

El Sevilla, en la mateixa situació

El club andalús es troba en la mateixa situació que el Barça. Nagore Calderón, jugadora del Sevilla, ha entrat en el minut 60 en la victòria contra el Vila-real als vuitens de final de la Copa de la Reina. El conjunt groguet admet que "estudiarà el cas".

stats