Renovació estratègica

Mariona Caldentey: renovació pactada i firma imminent

La jugadora de Felanitx, que enguany complirà 10 anys com a blaugrana, serà la següent a rubricar la seva continuïtat

Marc Gironès
2 min
Mariona Caldentey pugnant amb una jugadora del Llevant en la final de la Supercopa.

BarcelonaEl 2024 no podia haver començat millor per a Mariona Caldentey. La futbolista de Felanitx s'ha retrobat amb la seva millor versió al terreny de joc. Va ser molt important en la semifinal de la Supercopa d'Espanya contra el Reial Madrid, on va fer dos gols; posteriorment, va aixecar el trofeu. A tot plegat s'hi suma la firma d’un nou contracte amb el FC Barcelona. La tinta ja és sobre el paper, de manera que, a falta de l'acte protocol·lari d'oficialització del club, Mariona, que al març farà 28 anys, continuarà vestint la samarreta blaugrana com mínim les pròximes dues temporades. El seu salari millorarà substancialment, una condició indispensable que havia posat per renovar.

La polivalència de la mallorquina és clau per al cos tècnic que encara lidera Jonatan Giráldez. Pot jugar en totes les posicions d'atac i també sumar talent en fase de construcció. Tot plegat, juntament amb la seva estima cap al club després de 10 anys formant-ne part, ha remat a favor d'una continuïtat que serà celebrada per l'afició. El 2021, després de l'última renovació, parlava així en el moment de la firma: "Quan ets feliç en un lloc i tens l'oportunitat de quedar-t'hi, la decisió es pren sola. Tenia molt clar que vull ser al Barça". Aquest discurs continua vigent després de 275 partits, un centenar de gols, cinc Lligues, cinc Copes, dues Champions, un Mundial i el seu nom gravat al camp de futbol del seu poble.

Rafel Navarro, favorit número u per ser el relleu de Jonatan Giráldez

La gestió de Marc Vivés i el seu equip continua ben encarada després d’encarrilar la continuïtat de Patri Guijarro i Mapi León fa cosa d’un parell de mesos i la de Caldentey ara, que igual que les altres dues acabava contracte el 30 de juny. Amb la renovació de la de Felanitx pactada, queden per resoldre els casos d'Alexia Putellas, Lucy Bronze, Sandra Paños, Asisat Oshoala, Marta Torrejón i Gemma Font, que ja són lliures per negociar amb altres clubs. Aquestes carpetes es resoldran molt probablement amb la incògnita ja resolta a la banqueta, ja que segons ha pogut saber l'ARA hi ha la previsió de comunicar a la plantilla que el relleu de Jonatan Giráldez serà de la casa: Rafel Navarro. L'auxiliar del tècnic gallec està cridat a ser el primer entrenador blaugrana. No és casualitat que Giráldez s'emporti a Washington el tècnic de l'Espanyol, Adrián González, com a segon.

Entre tots els casos oberts, destaca el d'Alexia, que continua recuperant-se dels problemes al genoll esquerre que la mantenen allunyada dels terrenys de joc des del 14 de novembre. La dues vegades Pilota d'Or ha mostrat el seu desig de renovar, però la negociació ha quedat en espera. La prioritat ara és la recuperació de la futbolista, que també viu molt pendent de l'anunci del nou entrenador de l'equip.

stats