Barça

Alexia i el substitut de Giráldez paralitzen el Barça

El club blaugrana pretén enllestir l'assumpte del nou entrenador el més aviat possible i les jugadores que han de renovar en volen saber el nom abans de signar

i
Marc Gironès
3 min
Alexia Putellas segueix sent una icona del Barça malgrat estar lesionada.

BarcelonaEl Barça femení es troba en una cruïlla clau per determinar el seu futur. Ha d'escollir qui serà el nou entrenador després de la decisió de Jonatan Giráldez de marxar al Washington Spirit i afrontar, en una situació de retallades a causa de la precària economia del club blaugrana, la renovació de futbolistes importants de l'equip. Entre elles, sobresurt la d'Alexia Putellas. Precisament, l'espera per conèixer si finalment la renovació de la dues vegades Pilota d'Or arriba a bon port i en quines condicions es tanca i, sobretot, l'espera per saber qui serà l'entrenador del Barça a partir de l'estiu està comportant que la resta d'operacions estiguin força paralitzades.

Les jugadores pendents de renovació volen conèixer el nom del substitut de Giráldez abans de prendre una decisió final sobre la seva continuïtat. Qui té unes quantes butlletes a la mà per ser l'escollit és Rafel Navarro, actualment el segon entrenador del Barça. Així, es repetiria la jugada de l'estiu del 2021, quan Giráldez, aleshores el segon de Lluís Cortés, el va substituir. Però no tothom veuria amb bons ulls aquesta decisió. "A algunes jugadores ja els aniria bé, però fa molt temps que fem aquest tipus de moviments i altres jugadores necessiten motivacions noves", explica a l'ARA una persona amb vincle directe amb el vestidor del Barça. Així, el club també està rastrejant el mercat extern. Sigui com sigui, segons ha pogut saber aquest diari, l'entitat presidida per Joan Laporta té pressa per tancar la carpeta i ha transmès a l'equip que el nom el sabran aviat.

El salari d'Alexia, un condicionant per a les altres renovacions

Alexia Putellas segueix recuperant-se de les molèsties al genoll esquerre (l'operat del lligament encreuat anterior) que la tenen allunyada dels terrenys de joc des del 14 de novembre i que, a finals d'any, la van portar a tornar a passar pel quiròfan per fer-se una artroscòpia. En aquestes circumstàncies, la renovació ha passat a un segon pla després que el Barça li fes una proposta final de dos anys i un salari que, entre fix i variables, voreja el milió d'euros que l'ARA va avançar que pretén, com a mínim, la jugadora. Però, si bé per a Alexia ara mateix la prioritat és recuperar-se físicament, el club blaugrana vol solucionar la seva renovació el més ràpid possible.

El motiu és que necessita saber si la futbolista, que farà 30 anys el 4 de febrer, accepta o no la proposta (el desig d'Alexia segueix sent ampliar el contracte malgrat les suculentes ofertes de fora que té sobre la taula i té en compte la delicada situació econòmica que viu el Barça i les altres renovacions pendents) per calcular quants diners pot destinar a la resta de les jugadores que finalitzen el contracte el 30 de juny. La llista està formada per Mariona Caldentey, que vol un increment de salari que vagi en concordança a la seva aportació al terreny de joc; Sandra Paños, que el club ja veu com la suplent de Cata Coll; Marta Torrejón, que podria renovar un any més mantenint el seu salari actual; Lucy Bronze, que té un dels sous més alts de la plantilla i arrossega problemes físics; i Asisat Oshoala, que està oberta a escoltar ofertes d'altres equips, com la que li ha arribat del Manchester United. Mentrestant, l'entorn d'Alexia segueix treballant per aconseguir un contracte millor, en salari i en duració, del que li ha ofert el Barça.

La renovació d'Aitana, la següent a la llista

Però la feina per al nou director esportiu, Marc Vivés, i la seva mà dreta, Domènec Guasch, ni molt menys finalitzarà quan hagin solucionat totes aquestes carpetes, perquè ja comencen a treure el cap al despatx les jugadores que acaben contracte el 2025. Entre elles, hi ha l'actual Pilota d'Or, Aitana Bonmatí. En aquest sentit, el Barça és conscient que les condicions en què se signi la renovació d'Alexia seran un llistó per afrontar la d'Aitana. Segons han informat fonts del club a aquest diari, és molt probable que les negociacions d'aquesta renovació comencin a fer els primers passos el mes de febrer.

stats