Futbol

El Barça beu la primera copa de la temporada

El conjunt blaugrana ha guanyat la Supercopa d'Espanya després de derrotar per 7-0 el Llevant a la final

3 min
La capitana Marta Torrejón aixeca el trofeu de la Supercopa d'Espanya.

BarcelonaAquest equip no es recordarà com el Barça de Caroline Graham Hansen. Tampoc com el de Patri Guijarro. Encara menys com el de Mariona Caldentey. Aquest Barça triomfant es recordarà com el d'Aitana Bonmatí i Alexia Putellas. Però sense Mariona Caldentey, Caroline Graham Hansen, Patri Guijarro i la resta de futbolistes secundàries de la columna vertebral blaugrana, l'engranatge que sotmet virulentament un rival rere un altre seria impossible que funcionés. El seu treball fi i acurat és l'oli que serveix perquè la màquina sempre sembli acabada d'estrenar.

Durant la prèvia de la final de la Supercopa d'Espanya algú podria haver pensat, deixant-se portar per la innocència, que el Barça sortiria a l'estadi municipal de Butarque confiat després d'haver tornat a ridiculitzar el Reial Madrid només 72 hores abans i que, aleshores, el Llevant podria tenir opcions de fer pessigolles. Però la gana insaciable del conjunt català ha convertit en absurda la hipòtesi. Aquesta i qualsevol altra que s'allunyi de la tirania que impera en el futbol femení espanyol. En el fons, ningú dubtava que es tornaria a viure una golejada de l'equip entrenat per Jonatan Giráldez, com la que ha dibuixat amb el 7-0.

El premi de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per al campió de la Supercopa d'Espanya, a banda del trofeu i les medalles de campiones, és de 25.000 euros. Una xifra ridícula comparada amb els aproximadament cinc milions d'euros que es va emportar el Reial Madrid per guanyar la setmana passada la Supercopa masculina. Luis Rubiales ja no està al capdavant de la RFEF, però la llista de coses a millorar pel que fa al tractament del futbol femení segueix sent molt llarga. Per exemple, la pressió de les pilotes d'una final. Les jugadores dels dos equips s'han queixat múltiples vegades d'aquest aspecte durant el partit.

La passada de taló d'Aitana Bonmatí en la jugada del 4-0 del Barça davant el Llevant.

El Barça avui no ha tingut un rival qualsevol. El Llevant és un dels equips espanyols amb una proposta de joc més atractiva gràcies al saber fer de José Luis Sánchez Vera, és el segon classificat de la Lliga F (només ha rebut sis gols en 13 jornades, un menys dels encaixats a la final) i té futbolistes de primer nivell com la campiona del món Alba Redondo. De fet, als 35 segons de partit el Llevant s'hauria pogut avançar en el marcador a causa d'un greu error de Cata Coll, que ha tornat a intentar regatejar una davantera. Aquesta vegada Mayra Ramírez li ha robat la pilota i Ingrid Engen ha hagut d'intervenir d'urgència. Encara no s'havia arribat al minut 5 quan la mateixa Mayra ha tingut un mà a mà amb la portera balear, que ha errat per centímetres.

Giráldez ha repetit el mateix onze que va brillar davant el Reial Madrid. Cata Coll ha estat titular a la porteria després de tornar a treure-li el lloc a Sandra Paños a les semifinals un cop recuperada del seu esquinç al turmell dret. Però avui no hi ha hagut cap dubte sobre qui es posaria sota pals, perquè l'alacantina ha estat baixa d'última hora per una lesió al bessó intern de la cama esquerra.

Les coses s'han posat al seu lloc en el minut 12. Graham Hansen ha entrat a l'àrea per la banda dreta i li ha cedit la pilota a Salma Paralluelo perquè signés el contracte amb l'1-0. La banqueta del Barça ha celebrat el gol de forma efusiva. I, abans de la mitja hora de joc, el Barça ja ha sentenciat el títol. Primer Graham Hansen ha superat Emma Holmgren amb un xut que ha desviat lleugerament Núria Mendoza i, a continuació, Ona Batlle ha enlairat el 3-0 a l'aprofitar una passada enrere de Salma.

Però la genialitat de la nit encara havia d'arribar: Graham Hansen ha aprofitat un error de la defensa del Llevant per dirigir-se cap a la porteria rival i s'ha recolzat en Aitana. La vigent Pilota d'Or i The Best li ha tornat la pilota amb una passada de taló que ha deixat bocabadat a tothom, començant per la defensa granota, i la noruega només ha hagut d'empènyer-la a la xarxa. El resultat encara s'ha incrementat més abans del descans amb una rematada a plaer de Salma. Una superioritat aclaparadora. Dictatorial. La segona part ha estat un tràmit en què Graham Hansen ha completat el seu hat trick i Aitana ha fet el seu primer gol amb 26 anys.

La primera copa d'una nit de gresca no acostuma a ser la més important, però sí la que s'assaboreix d'una manera més alliberadora. Quan encara no és temps de títols, el Barça ja s'ha begut la primera, la Supercopa d'Espanya. Però aquest equip de somni només donarà la temporada per bona si se'n va de vacances al juny també amb la Copa de la Reina, la Lliga i, sobretot, una nova Champions League sota el braç. Aleshores haurà aconseguit el pòquer per primera vegada a la seva història i es desfermarà l'eufòria.

  • Barça: Cata Coll; Bronze, Paredes (Martina, 46'), Engen, Ona Batlle; Keira Walsh, Aitana (Bruna, 79'), Patri Guijarro (Clàudia Pina, 64'); Graham Hansen (Vicky López, 64'), Mariona, Salma (Oshoala, 64'). Entrenador: Jonatan Giráldez.
  • Llevant: Holmgren; Silvia Lloris, María Méndez, Mendoza, Paula Tomás (Antonia, 57'); Baños (Torrodà, 70'), Sosa (Daniela, 57'), Paula Fernández; Mayra Ramírez (Gabi Nunes, 56'), Andonova, Alba Redondo (Érika, 70'). Entrenador: José Luis Sánchez Vera.
  • Gols: 1-0 Salma Paralluelo (12'), 2-0 Caroline Graham Hansen (24'), 3-0 Ona Batlle (26'), 4-0 Caroline Graham Hansen (36'), 5-0 Salma Paralluelo (45+2'), 6-0 Caroline Graham Hansen (54'), 7-0 Aitana Bonmatí (57').
  • Àrbitra: Olatz Rivera Olmedo (Comitè Basc).
  • Targetes grogues: Paula Tomás (44'), Leire Baños (50').
  • Targetes vermelles: cap.
  • Estadi: Municipal de Butarque (Leganés). 7.139 espectadors.
stats