Lliga de campions
Esports Barça Femení 23/12/2022

El Barça es carrega de raons i gols per acabar l'any (6-0)

Les blaugranes golejen el Rosengard al Camp Nou per acomiadar el 2022

3 min
Mapi i Aitana celebrant el gol de la central

BarcelonaLes llanternes dels mòbils han il·luminat la gespa del Camp Nou com si fossin les llums de l'arbre de Nadal. Una nova tradició per als culers. Cada cop que les jugadores dirigides per Jonatan Giráldez ocupen la gespa del temple, els culers les acompanyen. Contra tots aquells encara escèptics que menyspreen les seves fites, segueixen responent on millor saben: amb la pilota enganxada a les botes. Davant del Rosengard (6-0), el Barça ha recuperat la seva versió més sòlida. A casa mai fallen, mai deceben. Les blaugranes acaben l'any consolidant els seus avenços i amb la mirada fixa en l'objectiu: tornar a aixecar la Champions.

Les culers, amb una victòria ben plàcida contra l'equip de Renée Slegers, segellen la primera plaça a la fase de grups de la màxima competició europea. El Barça de Jonatan Giráldez té clar quin és el destí, vol conquerir de nou la Champions, però el camí a vegades li fa pujada. Contra el Rosengard i al Camp Nou, els dubtes s'han esvaït gràcies a una versió tan excepcional com sorprenent d'Oshoala, que ha marcat les dues primeres dianes de l'enfrontament en el primer quart d'hora de partit.

Asisat Oshoala celebrant un gol contra el Rosengard.
Marta Torrejón posa el braçal de capitana a Alexia Putellas

La nigeriana, que està tenint una temporada irregular, s'ha entonat sota els focus del Camp Nou. Oshoala n'ha fet de tots colors a l'àrea del conjunt suec: primer aprofitant un refús des de segona línia i després amb un cop de cap a una centrada de Mariona. La davantera ha pogut respirar i divertir-se amb la pilota en propietat. El 2-0 ha pujat al marcador en un tres i no res mentre als barcelonistes se'ls ha dibuixat un somriure d'orella a orella: tocava nit de festa grossa.

Mapi León s'ha sumat a la festa com a ella li agrada: per la porta gran. L'aragonesa ha rebentat la pilota en una falta des del balcó de l'àrea per sumar la tercera diana culer just abans que la col·legiada assenyalés el camí de vestidors.

Arguments contundents

La segona meitat ha sigut com l'hora d'esbarjo per a les culers. Han sortit a passar-s'ho bé, a dominar i regalar gols als 28.720 aficionats presents a les graderies del Camp Nou. La segona millor entrada en la història de la fase de grups de la Champions femenina. Un regalet també per a tots aquells crítics i incrèduls que encara no entenen que el femení no és una moda ni els seus triomfs una casualitat. Si els aficionats han sigut un argument, el bon joc culer s'ha sumat a la llista.

Les dianes culers s'han anat sumant amb golassos. El quart ha sigut de Fridolina Rölfo, amb un xut ajustat amb poc angle. Escorada a la línia de fons, la sueca ha tombat Musaka, que no ha mostrat oposició. Com tampoc ha pogut fer res la portera del Rosengard en els dos gols consecutius de Marta Torrejón des de dins de l'àrea. El temps anava corrent en favor de les blaugranes que, tot i la victòria del Bayern contra el Benfica, s'han adjudicat la primera plaça del grup.

Ara, amb la feina feta, el 2023 pica a la porta i és hora de fer balanç. De mirar enrere i veure què hem après en aquests 365 dies, en què ens hem equivocat i plantejar-nos quins són els nous reptes de cara a l'any que està a punt de començar. El Barça té molt clar on vol arribar i ara tenen temps per acabar de matisar els passos del seu full de ruta per evitar ensopegades.

stats