Esports Barça Femení 13/11/2021

El Barça supera el Llevant en un partit amb poca lluentor futbolística (4-0)

El conjunt de Jonatan Giráldez resol amb una victòria el que pot haver sigut el seu pitjor partit de la temporada

3 min
Alexia Putellas celebrant la seva diana amb Claudia Pina

Sant Joan DespíEls equips campions saben brillar quan tot és fosc. Les blaugranes no han signat el seu millor partit i, tot i així, s'han imposat amb certa solvència davant un Llevant que no ha tingut cap ocasió clara de perill durant els 90 minuts. Les múltiples baixes –l'última la d'Oshoala, que estarà dos mesos lluny del terreny de joc– estan afectant un equip que està viu en totes les competicions i que té un calendari molt exigent.

A més de lluitar per tots els títols, les blaugranes –i les futbolistes de tota la competició– continuen en una batalla encara més important. Sobre la gespa, la indignació de les jugadores pel bloqueig en la creació de la nova lliga professional s'ha fet palesa. Amb la pilota davant les cames d'Alexia Putellas, tots dos conjunts no s'han immutat després que la col·legiada xiulés l'inici del partit. La situació és crítica i les futbolistes comencen a estar-ne fartes. Les promeses es reiteren, però gairebé cap es fa realitat. Ni una lliga professional per a la temporada actual, ni garantia de drets tant individuals com col·lectius per als equips... La falta d'acord entre les parts està portant les jugadores a trobar-se amb una situació límit que queda ben lluny de la professionalització que es pregona des dels despatxos. La vaga que es proposa des de la gespa, i que comença a ser inevitable, espera escenificar el seu malestar i plantar-se davant una situació tan injusta.

Aquests trenta segons, a més, han sigut especialment significatius per a les jugadores del Llevant, que s'han tapat l'estampat de la RFEF de la màniga dreta. Les jugadores granotes, juntament amb les futbolistes de la Reial Societat i el Vila-real, van rebre ahir la notificació d'una multa econòmica i la pèrdua de tres punts per no portar estampat en l'equipació amb el logo de la competició.

Mentre es formalitza l'aturada, el futbol continua al Johan Cruyff. El conjunt dirigit per Jonatan Giráldez ha tornat a imposar-se al seu rival a l'estadi de Sant Joan Despí per sumar la desena victòria consecutiva i mantenir el ple de victòries en la competició estatal. Contra el Llevant, les blaugranes han tornat a dominar i al minut 13 de partit les locals ja s'han posat per davant en el marcador. Aitana Bonmatí, des de la frontal de l'àrea, ha signat una vaselina perfecta per superar Paraluta. Col·locant la pilota mig pam per sota del travesser, la de Sant Pere de Ribes ha encetat el marcador amb un autèntic golàs que ha fet aixecar els 2.441 presents a l'estadi culer.

La victòria ha arribat sense que les blaugranes aconseguissin desplegar el seu millor joc. El conjunt de Jonatan Giráldez ha sorprès no aprofitant ocasions clares entre els tres pals, i alhora s'ha sentit incòmode sobre la gespa. És cert, però, que els campionats també es guanyen en partits com els d'aquest dissabte al Johan Cruyff. Quan més irreconeixible semblava l'equip blaugrana, Alexia Putellas ha ampliat l'avantatge per donar certa tranquil·litat al tècnic gallec, que no ha parat de recórrer l'àrea tècnica durant els 90 minuts. Després d'una centrada de Claudia Pina des de la banda dreta, la de Mollet del Vallès, de cap, ha enviat la pilota al pal dret de la porteria de Paraluta i ha anat directe cap al fons de la porteria.

El Barça ha seguit imprecís en la segona meitat, perdonant ocasions que han desesperat gran part de la grada de l'estadi blaugrana. Amb Lieke Martens i Jenni Hermoso sobre la gespa, les blaugranes han seguit arribant sense contundència a la porteria granota, però ha sigut la neerlandesa qui ha aprofitat una assistència de la madrilenya a l'altura del punt de penal per signar el definitiu 3-0. La recta final del matx, molt travada per les dures entrades del conjunt valencià, s'ha vist culminada amb un penal sobre Hermoso en el 92. La davantera madrilenya no ha perdonat i ha arrodonit un marcador que embelleix el que pot haver sigut el pitjor matx de la temporada, futbolísticament parlant. Tenint present la càrrega de minuts que tenen les cames de les futbolistes culers i les notables baixes a la plantilla, el tècnic blaugrana haurà de començar a fer malabars per salvar un calendari complicat mostrant un joc més bo.

stats