Esports Barça Femení 09/10/2021

El clàssic és blaugrana (0-3)

El Barça s'ha imposat a l'Atlètic de Madrid gràcies a les dianes d'Oshoala, Aitana i Martens

2 min
Les jugadores del Barça celebrant un gol contra l'Atlètic de Madrid

BarcelonaEl clàssic del futbol femení és blaugrana. El conjunt dirigit per Jonatan Giráldez s'ha imposat a l'Atlètic de Madrid i segueix amb el ple de victòries en la competició estatal. Contra un dels seus màxims rivals de la Lliga, les blaugranes han tingut dificultats per enviar la pilota entre els tres pals, tot i les moltes ocasions i tenir el control de la pilota.

El matx contra l'Atlètic de Madrid ha sigut incòmode. Les blaugranes no han acabat de trobar la tecla per sotmetre l'equip madrileny amb la facilitat amb què s'han imposat a la resta dels equips als quals han golejat aquesta temporada. Sobre la gespa de la Ciutat Esportiva Wanda, l'equip de Jonatan Giráldez ha tornat a patir per obrir la llauna, una de les seves assignatures pendents. Les ocasions són moltes, i variades, però comença a ser habitual que poques d'aquestes accions acabin entre els tres pals. Davant una pressió asfixiant de les matalasseres, les culers han arribat reiteradament a la porteria de Lola Gallardo, amb xuts d'Aitana, Alexia o Mariona, però tots han topat amb el pal o bé han marxat lluny de la xarxa.

Falta de precisió, l'assignatura pendent

La insistència, però, ha tingut premi i el gol que ha trencat l'empat ha sortit de les botes d'Asisat Oshoala minuts abans del descans. La nigeriana, en el dia del seu aniversari, ha aprofitat un embolic de la defensa matalassera amb la seva portera per obrir la llauna i fer avançar les blaugranes en el marcador des de dins de l'àrea. La davantera ha estrenat els seus 27 anys amb una nova diana que la certifica com a màxima golejadora de la competició estatal.

En el segon temps, el partit s'ha trencat i les blaugranes no han pogut mantenir el control. El matx s'ha convertit en una anada i tornada en què l'equip visitant no ha aprofitat ocasions clares per ampliar el marcador mentre les blanc-i-vermelles buscaven l'empat amb contracops plens de perill. Aitana Bonmatí, amb un xut llunyà des de fora de l'àrea amb relliscada inclosa, ha portat la tranquil·litat a l'equip blaugrana amb la segona diana que pujava al marcador.

L'última mitja hora de partit ha portat dos retorns importants per al conjunt culer. Jenni Hermoso, lesionada fa dos mesos, i Leila Ouahabi, de baixa des de principis de juny per un trencament al menisc del genoll esquerre, han tornat a trepitjar el verd envoltades dels aplaudiments de tots els aficionats congregats a l'estadi. Lieke Martens ha arrodonit el matx amb el tercer gol blaugrana quan faltaven quinze minuts perquè la col·legiada Marta Huertas assenyalés el final. La temporada passada va ser l'únic partit en què les blaugranes no es van poder imposar; enguany, les futbolistes de Jonatan Giráldez s'han tret l'espina.

stats