Jonatan Giráldez: “No és només el fet de guanyar, és com ho fem”

El tècnic blaugrana afronta la tornada de la Champions amb una oda al bon joc

2 min
Jonatan Giráldez durant el matx contra la Real

Sant Joan DespíL'estil és igual d'important que els resultats. Aquesta és la màxima que ha volgut defensar i recordar Jonatan Giráldez abans del partit contra el Hoffenheim d'aquest dimecres (18.45 h, DAZN) en la tornada de la Champions al Johan Cruyff. "Hem de ser fidels al nostre joc per guanyar", admet el tècnic blaugrana hores abans d'un matx que presenta reptes per a les tricampiones. "No és el tipus d'oponent al qual estem acostumades. Normalment juguem contra rivals que es tanquen enrere. Quan ens enfrontem a equips que volen tenir la iniciativa, hem d'estar tan unides com sigui possible i saber quan podem atacar ràpid i quan hem de donar-nos més temps per organitzar-nos sense perdre el control", afirma.

Les blaugranes venen de ser irregulars pel que fa al joc en els dos enfrontaments d'aquesta temporada a la Lliga de Campions. El primer matx, contra l'Arsenal, va ser una escenificació perfecta de l'estil que defensa el conjunt de Jonatan Giráldez. L'últim contra el Koge, en canvi, va ser el més fluix de la campanya i on, amb rotacions en l'onze, les blaugranes van partir per sentenciar el partit. Els dos enfrontaments van acabar amb victòria blaugrana (4-1 i 0-2, respectivament). El Hoffenheim, l'únic rival del grup al qual el conjunt català no s'ha enfrontat, permetrà fer balanç d'en quina situació es troba l'actual campió d'Europa. Per fer-ho, però, el tècnic de Vigo demana compromís envers l'estil i de l'afició per donar suport a les seves futbolistes. "El Johan ens encanta: pel camp, per l'ambient, per la sensació de suport sempre. Les sensacions sempre són molt positives. Ho sents des que aparquem el cotxe al pàrquing [riu]". "Necessitem que la gent segueixi venint, són la jugadora número 12", encoratja.

Xavi, referent d'Aitana

L'arribada de Xavi ha ressonat també en els vestidors del Johan Cruyff. Aitana Bonmatí, màxim exponent del cruyffisme en l'equip blaugrana, ha mencionat el nou tècnic blaugrana en la seva primera resposta en la roda de premsa prèvia al matx. L'egarenc sempre ha sigut el seu referent i "no només per com jugava, sinó també com a persona". "El Xavi ha sigut el meu ídol sempre. El seu retorn em fa molta il·lusió i l’aprecio molt. Ell ha estat molt proper amb mi en moments en què he patit", reconeix la migcampista. "Per a mi seria un orgull que les nenes [que juguen a futbol] em veiessin com jo he vist el Xavi. Al final transmetem valors i a vegades això és més important que el que transmets al camp".

stats