Esports 22/07/2016

El Barça fitxa André Gomes per cinc temporades

El club blaugrana pagaria al València 33 milions fixos, variables a banda

Ara
2 min
El nou migcampista del Barça, André Gomes, amb la samarreta de Portugal.

BarcelonaEl portuguès André Gomes és la quarta incorporació del Barça per a la temporada 2016-17, segons va poder confirmar ahir l’ARA a última hora de la nit. El club blaugrana va tancar ahir unes dures negociacions amb el València per poder obtenir els serveis del migcampista ofensiu del club xe per a les pròximes cinc temporades. Dures no tant per la resistència dels despatxos de Mestalla sinó per la pressió de les altres tres ofertes en ferm que havien arribat per Gomes, procedents del Manchester United, el Chelsea i el Reial Madrid. Finalment, l’entitat que presideix Lay Hoon ha acceptat la del Barça, sense que n’hagin transcendit oficialment les quantitats, tot i que la clàusula de rescissió del portuguès era de 60 milions d’euros i el teòric 'cash' disponible del club blaugrana per a fitxatges és de 24 milions. Algunes fonts apuntaven ahir a 33 milions com a quantitat fixa més una quantitat indeterminada en variables. Sí que entren en l’operació Martín Montoya, cedit aquest any al Betis i que ara marxa cap al València, i la possibilitat encara oberta de Tello.

El jugador firmarà contracte la setmana que ve i serà presentat. S’afegirà així als noms de Denis Suárez, Samuel Umtiti i Lucas Digne, que l’han precedit com a nouvinguts a l’equip de Luis Enrique. Justament ahir el tècnic asturià marcava la posició de davanter com la prioritària de cara als reforços, amb unes característiques de velocitat i verticalitat com a principal necessitat. No semblen les de Gomes, que tot i el seu caràcter ofensiu és més aviat un jugador de toc i combinació. És alt (1,88 metres), i el 30 de juliol farà 23 anys.

Mou i el Madrid

En qualsevol cas, el Barça ha guanyat una pugna pel jugador que tenia en el Manchester United un gran rival, per la presència de José Mourinho a la banqueta dels 'red devils'. No tant pel fet que sigui portuguès, com Gomes, sinó per l’amistat amb el representant de futbolistes Jorge Mendes, que és l’agent del ja exjugador valencianista. Val a dir també que Gomes havia expressat la seva voluntat de quedar-se a la lliga espanyola. En aquest sentit, el Madrid s’hauria apartat de la lluita després que el València, traspàs al marge, li sol·licités la cessió de fins a tres jugadors joves del planter blanc, que segons el diari 'As' eren Nacho, Kovacic i Asensio.

En les dues temporades que ha jugat al València, el migcampista portuguès ha disputat 78 partits oficials (41 i 37) i ha marcat 9 gols (5 i 4). En l’última Eurocopa va començar com a titular a la selecció portuguesa, però va acabar perdent pes i no va disputar la final.

stats