Lliga de Campions

El Barça de futbol sala toca el cel a Riga i aixeca la quarta Champions (4-0)

L'equip blaugrana fa una final impecable i destrona el vigent campió, l'Sporting Club de Portugal

El Barça, campió de la Champions per quarta vegada

BarcelonaEl Barça de futbol sala ha tocat el cel a Riga. El conjunt blaugrana ha guanyat (4-0) l'Sporting Club de Portugal, el campió de les últimes dues edicions de la Lliga de Campions i, precisament, botxí dels catalans el 2021. Després d'una final molt completa, sense fissures en defensa i amb el talent ofensiu per marcar fins a quatre gols, els jugadors de Jesús Velasco han aixecat la quarta Champions de la història de la secció, que arriba just deu anys després de la primera.

Després de superar un dels favorits a les semifinals amb una remuntada plena de talent i fe contra el Benfica (4-5), el Barça se les havia de veure a la final amb un altre os dur de rosegar. En un partit amb molt de ritme des del principi, el primer avís ha arribat de part de Merlim, que ha fet lluir el porter català Dídac Plana quan no s'havien ni disputat cinc minuts. Els blaugranes no s'han deixat intimidar, amb Adolfo provant una rematada escorada com a resposta del conjunt de Jesús Velasco. A diferència de les semifinals, el Barça ha sortit molt més endollat al partit i ha dificultat les aproximacions del potent conjunt portuguès, explotant l'eina del contraatac.

Els primers minuts de la final han transcorregut amb el joc defensiu imposant-se, limitant les accions ofensives dels dos conjunts. Les oportunitats s'han resumit en les accions puntuals de talent dels jugadors. Com un xut llunyà de Sergio Lozano que ha desviat la defensa portuguesa després d'una gran acció individual de Pito avançant metres amb una conducció poderosa. A mesura que avançaven els minuts, l'equip català ha anat guanyant pes al partit, seriós en tasques defensives i més fort en atac. No s'hi valia a badar, però, perquè en qualsevol desajust l'Sporting no tardava en amenaçar veloçment la porteria blaugrana.

Lozano obre la llauna

La igualtat damunt la pista ha estat màxima, amb el conjunt portuguès, que defensava el títol, sent qui més s'aproximava a imposar el seu relat, però sense poder fer mal a un Barça que sap patir i mossegar. Però les ocasions no han estat clares i el marcador ha continuat amb el 0-0 inicial. L'oportunitat més clara dels blaugranes fins llavors l'havia tingut Matheus a sis minuts del descans, però la seva rematada ha picat al pal. Continuava el malson dels de Velasco amb els pals, on ja hi van enviar una pila de llançaments a les semifinals contra el Benfica. De l'infortuni amb el pal de Matheus, a l'èxtasi amb el gol de Lozano, que ha obert la llauna amb una vaselina tan veloç com delicada poc després.

Ferrao ha marcat el tercer gol del Barça de futbol sala

La setena diana al campionat del capità blaugrana ha estat la recompensa al bon partit que feia el Barça. El gol ha suposat una injecció d'optimisme per als blaugranes, que han començat a enllaçar ocasions fins que Pito, amb un cacau, ha firmat el segon abans del descans. Com a la final de l'any passat, el Barça ha començat mossegant. I, a la represa, hi ha continuat: en menys d'un minut, Ferrao només ha necessitat dos tocs de qualitat per controlar la pilota i enviar-la al fons de la xarxa després d'una passada llarga d'Ortiz.

El tercer gol ha acabat d'impulsar els de Velasco, que han continuat sumant ocasions i acaronant el quart gol. L'Sporting no ha tardat en activar el porter jugador, però el Barça era superior en totes les facetes i no ha cedit espai en cap moment. Un gol de Dídac, a menys de dos minuts per al final, ha tancat la golejada i ha obert la festa del nou campió de la Champions.