HANDBOL
Esports 02/05/2014

Barça i Fraikin Granollers aspiren a jugar una final catalana a la 'final four' de la Copa del Rei d'handbol

L'equip blaugrana juga contra l'Anaitasuna una semifinal i els granollerins contra l'Osca

T.p.
2 min
Els entrenadors dels equips classificats per la final four de la Copa del Rei d'handbol: Xavi Pascual,Toni García, José Nolasco (Osca), i Aitor Etxaburu (Helvetia Anaitasuna)

BarcelonaEl Barça és el gran favorit per guanyar la Copa del Rei d'handbol a la 'final four' de Pamplona. L'equip de Xavi Pascual, campió ja de la lliga i la Copa Asobal, arriba a terres navarreses després de classificar-se per la 'final four' de la Champions. El Fraikin Granollers de la seva part, busca arribar per primer cop des de l'any 1987 a la final.

La superioritat del Barça és total i tot el que no sigui un triomf clar dels blaugrana seria una sorpresa. El Barça no guanya la Copa del Rei des de l'any 2010, però els equips que les darreres tres temporades han aturat el Barça ja no existeixen: l'Atlètic de Madrid i el Ciudad Real.

El rival del Barça a les semifinal serà l'equip local, l'Helvetia Anaitasuna, que confia en el suport de la seva gent per plantar cara. Els d'Aitor Etxaburu, setens a l'Asobal, van demanar ser la seu del torneig confiant en poder arribar a la final fet que els obriria la porta d'Europa, però en quedar emparellats amb el Barça a les semifinals s'han quedat amb un pam de nas. Xavi Pascual ha convocat els 17 jugadors del primer equip per ser a la final four. "No té la mateixa transcendència el resultat en un partit de Lliga que en un partit de Copa. No m’espero un partit senzill. Els hem guanyat bé els dos partits però dissabte el partit comença 0 a 0 i a casa seva. Ens haurem de concentrar en la feina desprès del què vam viure el passat cap de setmana” defensa Pascual, qui afegeix que “per a ells és un partit molt especial, hi haurà molta gent. Anaitasuna ha mostrat moltes ganes d’organitzar la Copa i donaran més del que són. Son un equip molt lluitador i que sempre fa coses”.

La segona semifinal en canvi, és ben igualada, ja que enfronta el tercer i el quart classificat de la lliga, dos equips empatats a punts ara mateix: el Fraikin Granollers i l'Osca somia en ser a la final amb els granollerins confiant en repetir l'actuació dels dos duels a la lliga, guanyats per l'equip de Toni García. El Fraikin disposa de gairebé tots els seus jugadors, amb l'excepció de l'extrem David Resina. El central Arnau García és dubte per uns problemes a la panxa.

Calendari

Semifinals (dissabte 3 de maig)

Helvetia Anaitasuna-FC Barcelona 18.30 horas (Teledeporte)

Fraikin Granollers-BM Osca 20.30 horas (Teledeporte)

Final (diumenge 4 de maig)

A les 17 h. (Teledeporte)

stats