COPA ASOBAL
Esports 18/12/2015

El Barça torna a Lleó per revalidar el títol de la Copa Asobal

Els blaugranes s'enfronten al Cangas a semifinals (17.45 hores, C+ Deportes 2). Naturhouse La Rioja i Ademar disputaran el segon partit d'aquesta jornada de dissabte (20.00 h)

Gonzalo Romero
3 min
La plantilla del Barça Lassa d'handbol / PERE VIRGILI

BarcelonaA les portes de l’aturada nadalenca, amb l’Europeu de Polònia a tocar i amb les forces minvades pel calendari, la Copa Asobal torna a citar un any després el Barça Lassa d’handbol a Lleó, on buscarà aquest cap de setmana revalidar el seu títol de campió. Dos dies puntuals, exigents, que justifiquen –en part– l’esforç i l’autoexigència blaugrana de seguir competint en una Lliga Asobal Bauhaus excessivament dòcil.

“És motivant tornar a lluitar per un altre títol”, comentava Xavi Pascual. El tècnic, visiblement ambiciós abans de marxar cap a terres castellanes, espera tancar el 2015 amb el primer trofeu del KO de la temporada, que seria el tercer al Palacio Municipal de los Deportes (2001, 2011 i 2014) i l’onzè en la seva història. A més, primera oportunitat de tornar a assaborir el metall de l'èxit després de l'ensopegada al Mundial de Clubs de Doha.

El Cangas, el rival a semis

"Totes les competicions són especials i volem mostrar la nostra millor cara, com ja hem fet en la primera part de la temporada", afegia Pascual. Dels 10 que llueixen a les vitrines culés, sis porten el segell del barceloní, que podria igualar el rècord personal de Talant Dujshebaev.

El Cangas Frigoríficos del Morrazo separa els catalans de la finalíssima i del tercer guardó de la campanya (17.45 hores, C+Deportes 2). Els gallecs debuten a la competició després d’una primera volta històrica amb un debut europeu i la classificació per als quarts de final de la Copa del Rei. “Màxim respecte per un rival que ha rendit a un gran nivell durant aquests mesos”, apuntava Pascual, que no passa per alt la xifra dels d’O Gatañal d’onze jornades sense conèixer la derrota durant aquest primer tram de curs.

Tot i les estadístiques i sobre el paper, duel desigual minvat, a més, per les lesions i les baixes d'última hora. Víctor García 'Pillo' no sap si podrà comptar amb el porter Yeray Lamariano, el central David García i el lateral esquerre Adrián Rosales, tocats físicament. A més, Suso Soliño, Fernando Eijo i Moisés Simes arrosseguen molèsties. A més, Alen Muratovic, una de les cares de l'equip, no viatjarà a Lleó per motius personals.

Igualtat i absència del Granollers

Més emocionant s'intueix el partit que tancarà la jornada de dissabte. El Naturhouse La Rioja i l’amfitrió, l'Ademar, es batran a l’altra semifinal. Jugar una competició eliminatòria a casa és sinònim d'espectacle i d'igualtat. La diferència entre el segon i el cinquè de l'Asobal quedaran –a priori– notablement reduïdes sobre la pista lleonesa.

Els locals arriben a la cita després d’haver superat el Cangas en Lliga, precisament, i d’aconseguir la classificació per a la Copa del Rei després de batre l’Osca a domicili. Bon moment de forma dels de Rafa Guijosa, amb el català i exblaugrana Nacho Biosca sota pals i 'Juanín' García, que en dos dies podria veure's les cares amb dos exequips. L’’EuroNatur’ viu a la Lliga de Campions i amb aspiracions més que reals de superar l'eliminatòria dels grups C i D, que serà el primer.

Els de Jota González busquen colar-se a la primera final de la competició estatal de la seva història. El Fraikin Granollers és la gran absència del torneig després de ser un fix en les últimes cites de l'handbol espanyol. Els de Carlos Viver van proclamar-se subcampions de la Copa del Rei, de la Supercopa Asobal, de la Supercopa de Catalunya i de la Copa Asobal la temporada passada, erigint-se com l'alternativa al totpoderós Barça.

Una de les grans novetats que presenta aquesta edició de la Copa, però, és la utilització de càmeres subjectives d'última generació durant els partits. Gràcies a l'acord entre Movistar+, l'Asobal i l'empresa FirstV1sion, els espectadors podran viure l'handbol des d'un altre punt de vista gràcies a les 'JerseyCam' que els àrbitres i els porters duran durant a les semifinals i la final.

stats