HOQUEI PATINS
Esports 27/09/2014

El Noia Freixenet conquereix la seva segona Copa Continental als penals (3-3)

El Noia ha desactivat els blaugranes a la primera part i a la segona ha sabut aixecar-se d'un 3-1 en contra per acabar imposant-se a la tanda de penals

Jordi Graell
El Noia Freixenet, campió de la Copa Continental / FEP

BarcelonaEl Noia Freixenet s'ha proclamat campió de la seva segona Copa Continental després d'empatar 3-3 en el partit de tornada de la Copa Continental al Palau Blaugrana i superar els blaugranes a la tanda de penals. Després del 0-0 de l'anada els dos equips estaven obligats a guanyar per endur-se el títol. La primera part ha tingut dos noms propis, Francesc Gil i sobretot un immens Luis Gil, que com a l'anada ha estat clau per mantenir la porteria a zero. El Noia ha sortit valent i ha obtingut recompensa al minut 6 gràcies a un contraatac liderat per Francesc Gil -molt actiu en atac- que ha servit en safata el gol a Jordi del Amor, completament sol al segon pal.

Amb el marcador a favor, els homes de Ferran López s'han concentrat en muntar una teranyina defensiva que ha obligat el Barça a provar insistentment xuts exteriors que Luis Gil s'encarrregava de neutralitzar. Els millors minuts dels de Ricard Muñoz s'han vist després d'una blava a Eloi Albesa, ja que l'error de Raúl Marín a la falta directa derivada d'aquesta acció ha provocat que els visitants haguessin de resistir durant dos minuts en inferioritat numèrica.

En aquest període Xavi Barroso ha enviat una pilota al pal i Luis Gil ha hagut de lluir-se per evitar l'empat. Posteriorment Pablo Álvarez també toparia amb el pal quan ja es cantava el gol. L'anècdota s'ha produït a mig minut pel descans, quan Luis Gil ha hagut de deixar pas sota pals a Àlex Ribó per un cop rebut a les dents després d'un xut potent de Barroso que li ha fet saltar fins i tot la careta en aturar-lo.

Un penal inexistent i una mossegada, les jugades més polèmiques

La segona part ha estat marcada a l'inici per una decisió errònia dels àrbitres, que han assenyalat com a penal una falta comesa a Matías Pascual fora de l'àrea. Tot i que Luis Gil ha aconseguit aturar en primera instància la pena màxima a Marc Torra, el mateix Torra ha aconseguit empatar en el refús aixecant la pilota amb elegància per damunt de Gil.

Amb el gol encaixat, els sadurninencs s'han ensorrat durant uns minuts i han concedit dos gols més. El segon, a més, amb mala fortuna ja que Luis Gil s'ha introduït a la seva porteria un xut de Torra que havia rebotat a la tanca. El tercer ha estat obra de Pablo Álvarez, que ha desviat un xut de Sergi Panadero.

Els de Ferran López, però, amb la seva veterania han sabut aturar el partit quan ha convingut i han tret de polleguera als locals provocant blaves pels dos equips. En una ocasió, fins i tot, Borja Ferrer podria haver estat expulsat si els àrbitres haguessin apreciat la mossegada que li ha clavat a Panadero. Els sadurninencs, finalment, han aconseguit forçar la pròrroga gràcies als gols de Francesc Bargalló i Borja Ferrer, tot i que tant un com altre equip ho haguessin pogut evitar. Una falta directa errada per Torra i un pal de Pablo Álvarez, i una falta directa errada per Albesa han estat les opcions més clares.

Els penals somriuen al Noia

Després d'una pròrroga sense gols i en què el Barça ha resistit amb nou faltes, Marc Gual ha enviat a fora el penal decisiu i d'aquesta manera els homes de Ricard Muñoz diuen adéu al somni de sumar els sis títols en joc d'aquesta temporada.