HANDBOL
Esports 21/04/2018

El Barça d'handbol torna a guanyar en el retorn d'Andersson (23-36)

Els culers sumen el primer triomf a Zamora després de la derrota contra el Granollers

Gonzalo Romero
El braç d'Andersson i Gonzalo aturen el Naturhouse

BarcelonaEl Barça Lassa d'handbol ha tornat avui a la normalitat i ha sumat els dos punts en el partit de la Lliga Asobal a Zamora (23-36). És la primera victòria després de posar punt final a la ratxa de gairebé cinc anys sense encaixar una derrota. El ressò mediàtic de l'anècdota –previsible– no ha afectat més del compte el vestidor, que ha resolt el duel estatal per la via ràpida. El conjunt blaugrana ha recuperat el punt de competitivitat que ha trobat a faltar en les últimes setmanes.

No ha necessitat gaire més per escombrar els castellans, cada cop més a prop de la Divisió d'Honor B. El gran al·licient del partit ha sigut el retorn de Lasse Andersson. Xavi Pascual ha recuperat finalment el seu primera línia, "el gran fitxatge" d'aquest últim estiu i la gran 'aposta' del pròxim mercat de fitxatges. L'internacional amb Dinamarca va rebre dies enrere l'alta mèdica, i aquesta tarda ha disputat els seus primers minuts de competició 13 mesos després.

Es va lesionar del genoll esquerre el 13 de març del 2017, dos dies després de jugar a la Lliga de Campions contra el Wisla Plock polonès. Aquella va ser la seva última convocatòria. Des de llavors, dues operacions, una recaiguda per una acció fortuïta durant un entrenament i molt treball. La secció recalca l'esforç i la professionalitat d'Andersson durant el procés de recuperació. El jugador volia tornar, fart de veure els partits des de la primera fila del Palau Blaugrana.

Lasse Andersson durant un entrenament amb el Barça Lassa

Unes ganes que ha sabut gestionar des del xiulet inicial. El xutador ha sortit d'inici en tasques ofensives i no ha acusat la sobreexitació habitual d'un jugador que reapareix després d'un temps notable de baixa. L''11' culer s'ha dedicat a donar continuïtat de pilota. Només ha assumit responsabilitats davant la porteria quan ha tingut espais. Bé en el moment de prendre decisions, però més erràtic quan s'ha aixecat per buscar el gol.

El seu primer llançament ha arribat al minut 3 i ha topat amb el pal. Tres atacs posicionals després, en una acció gairebé calcada, Andersson ha trencat les teranyines de l'escaire i ha estrenat el seu compte personal (2 gols en total). La localització dels xuts ha sigut més dolenta amb el pas del minuts. Ha sigut el partit per fer-ho, sense pressió i un rival que no ha sigut capaç de castigar les errades. El Barça Lassa ja goleja amb Lasse Andersson.

Andersson, emocionat

El lateral s'ha mostrat molt satisfet amb el seu retorn. Ha destacat el temps de baixa i l'emoció de tornar a jugar: "Soc molt feliç per haver pogut jugar després de 13 mesos fora de les pistes. He treballat molt. Aquest any ha sigut molt dur. Ara estic content perquè puc tornar a jugar amb els meus amics. Em falta el joc, el ritme d'un partit, perquè la dinàmica és diferent de la d'un entrenament. El més important és que ja puc tornar a trepitjar el parquet", ha explicat.