Handbol
Esports 18/06/2022

El Barça es torna a plantar a la final de la Champions amb autoritat (30-34)

El conjunt dirigit per Carlos Ortega, vigent campió, busca reeditar el títol a Colònia

3 min
Timothey N'Guessan durant el partit

BarcelonaL'autoritat del Barça d'handbol ha sigut aclaparadora i ha aconseguit un bitllet per a la gran final després de superar el Kiel (30-34). El conjunt dirigit per Carlos Ortega defensarà el títol aquest diumenge (18 h, Esport3 i DAZN) en la final de la Champions a Colònia per fer història: reeditar el títol per segona temporada consecutiva, una fita que no s'ha aconseguit mai des que la final four es disputa en aquesta ciutat alemanya. Els culers han anat a Alemanya a lluitar, a passar-ho bé i, si pot ser, tornar amb la copa. El primer pas està fet. Ara cal donar-ho tot en el partit més important de la temporada.

El Barça s'ha plantat a Colònia com a campió, però no pas com a favorit. L'any passat van aixecar el títol al cel de la ciutat alemanya però, des de llavors, molts canvis han trasbalsat la secció. El més destacat va ser l'adeu de Xavier Pasqual Pasqui després d'una temporada d'excel·lent. Carlos Ortega va agafar l'equip i, amb una plantilla a la qual li va costar acceptar el canvi, va haver de lluitar a contracorrent. Els primers mesos es van fer feixucs i llargs, però al febrer la dinàmica va canviar. Des de llavors, la vista estava posada en la final four. La gran cita anual, el cap de setmana assenyalat en tots els calendaris. Amb les botes posades i trepitjant la pista, el repte era majúscul.

I la semifinal no ha decebut: el matx ha sigut trepidant. Amb un ritme endimoniat, les anades i tornades per la pista eren hipnòtiques. La igualtat ha regnat en el marcador. Des del moment que la pilota ha començat a volar, tots dos equips han tingut més encert de cara a porteria que no pas en zona defensiva. L'instint golejador ha sigut ferotge per part de tots dos conjunts, mentre que els dos porters no han tingut el seu millor dia. No han tingut gairebé aturades i sota pals no han estat gaire decisius ni protagonistes durant el primer temps. La primera part ha sigut una bogeria i els dos conjunts han espremut tot el seu potencial, amb un joc físic i a gran velocitat.

Segona part magistral

El màxim avantatge per al Barça ha arribat gràcies a un bon inici del segon temps. Els blaugranes han agafat les regnes del partit i han començat a controlar les envestides del conjunt alemany fins a posar-se 20-23. Dues expulsions massa seguides han condicionat els catalans, però l'equip s'ha convertit en un mur. Amb superioritat, el Kiel ha intentat sorprendre i controlar el partit per moments, però els culers no s'han deixat intimidar fins a aconseguir un 23-27 positiu. Gonzalo Pérez de Vargas ha tret el caràcter i ha abaixat la persiana de la porteria blaugrana. Amb aturades acrobàtiques ha parat els xuts potentíssims dels alemanys mentre Aleix Gómez (12 gols) ha esmicolat la porteria de Niklas Landin.

A vuit minuts del final, l'expulsió definitiva de Ben Ali ha sigut una galleda d'aigua freda per als culers. En el millor moment del partit per al vigent campió, el jugador qatarià ha quedat fora de la pista i l'equip ha sigut castigat amb una pena màxima. Pérez de Vargas s'ha fet gegant i la porteria ínfima. El capità ha celebrat amb un crit profund, tocant-se l'escut i abraçant-se amb l'equip l'aturada que donava pausa al partit. El temps s'anava esgotant i el marcador era culer. Amb el xiulet final els jugadors han sigut una pinya. El Kielce de Talant Duixebàev, que ha superat el Veszprém (34-37), els espera aquest diumenge a la final.

stats