BARÇA
Esports Barça 14/12/2015

L'Arsenal, rival propici per al Barça

Els blaugranes s'han enfrontat set vegades als 'gunners', una de les quals, a la final de la Champions del 2006

A.l.
Cesc Fàbregas va viure un malson ahir al Camp Nou i va acabar substituït per unes petites molèsties.

BarcelonaL'Arsenal ha estat sempre un rival propici per al Barça. Catalans i anglesos s'han enfrontat en set ocasions durant els últims anys, i només en una ocasió els homes entrenats per Arsene Wenger han conegut la victòria. En la resta, quatre triomfs blaugranes i dos empats. De fet, en els quatre duels entre tots dos conjunts, els catalans sempre han sortit victoriosos: van quedar primers de grup el 1999, i l'Arsenal va quedar eliminat; van guanyar la final de París, que va representar la segona Champions de la història de l'entitat; van superar els anglesos l'any 2010 als quarts de final, i van tornar a vèncer els 'gunners' un any més tard, el 2011, als vuitens de final.

El primer duel contra Wenger va ser l'any 1999. El Barça de Louis Van Gaal va empatar 1-1 al Camp Nou i va superar 2-4 els londinencs a Wembley. Luis Enrique va marcar el primer gol del Barça a l'Arsenal, en el partit disputat a Barcelona. Al partit celebrat a terres britàniques, l'asturià va repetir, i va marcar un dels gols catalans. El Barça va tancar la fase de grups primer, per davant del Fiorentina, l'Arsenal i l'AIK Solna suec.

El segon enfrontament va arribar a París. Un gol de Juliano Belletti va fer tastar la glòria als catalans. El Barça donava la volta al marcador i aixecava per segona vegada en la seva història la Lliga de Campions. L'Arsenal es va quedar amb un jugador menys als primers minuts, per expulsió de Jens Lehmann, però tot i l'avantatge numèric sobre la gespa de l'Stade de France, els homes de Rijkaard van ser incapaços de demostrar la seva superioritat. De fet, els 'gunners' es van avançar amb un gol de cap de Sol Campbell, i no va ser fins ben entrada la segona meitat que el Barça va ser capaç de remuntar. Primer, assistit per Henrik Larsson, Samuel Eto'o va definir per superar Manuel Almunia i empatar la final de París. Al minut 81 va arribar el gol del lateral brasiler, que va suposar el triomf del Barça davant un Arsenal on jugaven Cesc Fàbregas i Thiery Henry.

Els altres dos enfrontaments van ser durant l'etapa de Pep Guardiola com a entrenador blaugrana. L'any 2010, els anglesos es van creuar en el camí dels catalans als quarts de final. El Barça va empatar a dos a Londres, amb doblet del suec Zlatan Ibrahimovic, i va golejar 4 a 1 a la tornada. Leo Messi va marcar els quatre gols, un dels quals, després d'un recurs tècnic molt recordat, quan va picar la pilota per sobre d'Almunia i va superar la sortida del porter per tapar la rematada de l'argentí. L'Arsenal s'havia avançat amb gol del danès Bendtner.

L'any següent, el duel va arribar una ronda abans. Als vuitens. El Barça va perdre 2 a 1 en el partit d'anada i va superar 3 a 1 el conjunt d'Arsene Wenger, que es va quedar amb 10 jugadors per expulsió de Robin Van Persie. Messi va marcar dos gols i Xavi també va veure porteria, mentre el gol visitant el va marcar Sergio Busquets en pròpia porteria. Això sí, el Barça va estar a punt d'anar-se'n cap a casa abans d'hora. Javier Mascherano va prendre 'in extremis' una jugada a Bendtner, quan el danès s'havia plantat sol davant Víctor Valdés. El gol hauria eliminat el Barça, que va acabar guanyant la Champions a Wembley, contra el Manchester United.