BARÇA

El jutge suspèn l'execució de l'aval de 23 milions a la junta de Laporta

El cas va néixer per la demanda del soci Vicenç Pla i afectava vuit exdirectius

Canvi de guió important en un dels capítols judicials més llargs i polèmics dels darrers anys al Camp Nou. El jutge Pascual Nuño de la Rosa Amores ha suspès l'execució de l'aval de 23,2 milions que havien de dipositar Joan Laporta i 7 exdirectius més (Alfons Godall, Jaume Ferrer, Alfons Castro, Joan Boix, Josep Cubells, Rafael Yuste i Albert Perrín), gairebé 3 milions cadascun d'ells. El magistrat, després de dos mesos de converses, ha decidit eximir els exdirectius de l'aval, un cas que va engegar-se el 2006 per una denúncia del soci Vicenç Pla. La notícia, avançada per Catalunya Ràdio, l'ha pogut confirmar l'ARA. Això no vol dir que el cas s'acabi definitivament, sinó que de moment els exmandataris no hauran de fer front a l'aval.

Els 23,2 milions corresponen al 15% del pressupost de la temporada 2006-07. Era la quantitat que, d'acord amb la sentència del 2006, havien d'avalar els directius per les pèrdues derivades del primer mandat de Joan Laporta, entre el 2003 i el 2006. Laporta i el seu equip no van presentar l'aval perquè mantenien que les pèrdues corresponien a Joan Gaspart, però quan es van imputar 63 milions de pèrdues a Laporta pels famosos 8 dies del juny de 2003 que van convertir-se en un any sencer de mandat, el comput global va acabar sent negatiu, i el jutge va donar la raó a Pla.

Per aturar l'execució de l'aval, ha estat bàsica la posició del Barça, que va sol·licitar al jutge aturar el procés, tal com va anunciar a l'octubre el president Josep Maria Bartomeu. "El beneficiari és el Barça i hem decidit que no volem ser-ho: demanarem al jutge que es retiri per alliberar els directius i les seves famílies de totes les preocupacions i patiments".