BARÇA
Esports Barça 22/09/2012

Valdés i Xavi salven el Barça contra el Granada (2-0)

Els blaugranes superen amb molts problemes un Granada que ha tingut en el porter Toño el seu millor jugador. Un gol de Xavi al 86' fa caure la muralla andalusa

Xavi i Cesc celebren el gol del de Terrassa

BarcelonaEl Barça ha sumat aquest dissabte la cinquena victòria consecutiva a la Lliga després de superar el Granada per 2-0. Els de Tito Vilanova, que no han jugat el seu millor partit, han hagut d'esperar que Xavi marqués el primer gol del partit al minut 86 i que Borja López es fes en pròpia porteria el 2-0 ja en el temps afegit.

En el primer temps el Barça ha estat molt superior a un Granada que ha refusat com ha pogut la majoria d'ocasions dels homes de Tito Vilanova, que tot i que no han brillat, han creat perill i ocasions de gol. El capità del Granada, Iñigo López, s'ha llançat al terra en diverses ocasions per desviar els tirs de Messi o Villa. I li va sortir bé perquè la gran majoria no van arribar a porteria. I quan López no estava present, el porter Toño ha aturat tot el que li ha arribat. L'exporter del Racing ha estat molt encertat en els primer temps i durant tot el partit.

En el segon temps el Barça s'ha bolcat a l'atac i el Granada ha reculat. No podia fer res més. Fins el minut 75 el Barça ho ha intentat de totes les formes possibles, però li ha faltat encert en els metres finals. Aleshores, amb l'entrada de Tello per Adriano, el Barça ha guanyat més profunditat per les bandes amb el sabadellenc i Pedro i ha tingut el gol a tocar amb una jugada de Cesc Fàbregas que ha tret brillantment el porter Toño.

Al 78', de nou Tello ha desbordat des de la banda esquerra i Xavi, lliure de marca, ha rematat tot sol. De nou Toño ha tret una mà providencial que ha desesperat els més de 65.000 espectadors que s'han aplegat al Camp Nou. L'assetjament a la porteria del Granada ha estat constant i Cesc ha reclamat un penal que no ho ha semblat.

Al minut 83' el Granada ha emmudit l'estadi quan Orellana s'ha plantat sol davant de Valdés i el porter blaugrana ha salvat el gol andalús refusant amb el cos. Quinze segons després el Barça ha combinat i de nou Toño ha tret una mà impossible per salvar el gol del Barça.

Màgic Xavi

Quan els tres punts ja es veien llunyans ha aparegut el millor migcampista del món. Xavi Hernández ha engaltat un xut des de la frontal de l'àrea imparable. Ha tocat el pal i posteriorment ha entrat dins de la porteria (1-0). El Camp Nou ha celebrat el gol com si fos el d'una final de Lliga de Campions i és que no ha estat per menys. Era el minut 86 de partit i l'afició ha respirat tranquil·la.

En el temps afegit Leo Messi ha fet una jugada en què s'ha emportat la pilota amb dificultats i quan ha centrat a dins de l'àrea el defensa del Granada Borja Gómez s'ha fet el 2-0 definitiu. Aquest dissabte el Barça ha patit, no ha jugat com ho acostuma a fer, però ha sabut treure la rauxa i el bon joc en els darrers quinze minuts.

Fitxa tècnica:

2- Barça: Valdés; Alves, Mascherano, Song, Adriano (Tello, 72'); Busquets, Thiago (Xavi, 53'), Cesc; Alexis, Messi i Villa (Pedro, 53')

0- Granada:Toño; Nyom, Iñigo López, Borja Gómez, Siqueira; Iriney, Mikel Rico; Torje (Ortíz, 64'), Brahimi (Jaime, 74'), Orellana; Floro Flores (El Arabi, 58')

Gols: 1-0 Xavi (86'), 2-0 Borja López (92').

Targetes: Floro Flores (23'), Toño (45').