PRIMERA DIVISIÓ
Esports Barça 29/01/2011

El Barça vol reforçar el seu liderat contra l'únic equip que l'ha guanyat en Lliga

Contra l'Hèrcules, el Barça intentarà reforçar al Rico Pérez d'Alacant el seu liderat i ficar més pressió a un Reial Madrid que diumenge juga a Pamplona

Toni Padilla
3 min
Messi ha aconseguit dos gols contra l'Almeria abans del descans.

AlacantL'Hèrcules, fins ara, és un equip que s'ha mostrat molt més sòlid en els partits que disputa com a local que quan ho fa de visitant, on sorprenentment només va guanyar al Barcelona al Camp Nou (0-2). A això s'aferra el conjunt entrenat per Esteban Vigo per intentar aturar un Barça que podria sumar avui la seva quinzena victòria consecutiva en lliga, fet que significaria igualar la millor ratxa de triomfs consecutius en lliga, en mans del Madrid de la temporada 1960/61..

De fet, el conjunt alacantí no només és l'únic que ha aconseguit guanyar els de Pep Guardiola en aquest campionat, sinó també l'únic rival al qual el Barcelona no ha marcat. A partir d'aquell dia, els blaugranes van encadenar 28 partits sense conèixer la derrota.

L'equip que ara dirigeix Esteban Vigo mai no es li ha donat especialment bé al Barcelona. Un Hèrcules abocat al descens va ser el que li va privar de conquistar la Lliga la temporada 1996-97, amb Bobby Robson a la banqueta, en guanyar-li els dos partits d'aquell curs. Ni Guardiola ni els seus jugadors desitgen que això torni a passar catorze anys després. Motius per ser optimista li'n sobren. Els blaugrana han guanyat tots els seus partits com a visitants en aquesta primera volta i estan en un moment dolç de joc. Poc queda de l'equip que va ensopegar contra els alacantins a l'inici del campionat i que tenia a molts dels seus jugadors -gairebé tots mundialistes- fora de forma.

Amb les baixes per lesió de Puyol i Jeffren, i per malaltia de Bojan, que ha recaigut dels seus problemes intestinals, el Barcelona afronta el partit amb una novetat important, la recuperació d'Alves, absent les dues últimes setmanes per un petit trencament de fibres i les novetats de Nolito i Fontàs. El mateix Alves recuperarà la titularitat, al costat de Sergio Busquets i Valdés, després de la seva absència en la semifinal de Copa, en detriment d'Adriano, Mascherano i Pinto, respectivament. Guardiola alinearà, per tant, al seu onze de gala, a excepció de Puyol, que serà substituït una vegada més per Abidal en l'eix de la defensa.

La dificultat serà encara més gran per a l'Hèrcules si es té en compte que afrontarà el partit sense la seva parella de centrals habitual. Abraham Paz no s'ha recuperat a temps d'unes molèsties musculars que arrossegava i, en l'últim entrenament, ha patit un trencament fibril·lar Noè Pamarot.

Davant aquestes absències, el senegalès Mohammad Sarr, que només ha disputat un partit de Lliga, i Sergio Rodríguez ocuparan el centre de la saga de l'equip entrenat per Esteban Vigo. Ha entrat a la llista malgrat tenir problemes en un peu és el davanter paraguaià Nelson Haedo Valdez, l'autor dels dos gols que va marcar l'Hèrcules en la seva visita al Barcelona a la primera volta.

L'altra gran notícia en la convocatòria és la presència de Javier Farinós, per primera vegada en tota la temporada, després de superar una llarga lesió i l'absència del migcampista holandès Royston Drenthe, qui va al·legar molèsties al genoll per no anar a Bilbao a jugar contra l'Athletic i s'ha quedat fora per decisió tècnica després d'entrenar-se bé durant la setmana.

Possibles Alineacions:

Hèrcules: Calatayud; Cortés, Sarr, Rodríguez, Peña; Fritzler, Abel Aguilar; Tiago Gomes, Valdez, Tote; Trezeguet.

Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Abidal, Maxwell, Sergio Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Villa, Messi.

Àrbitre: Fernández Borbalán (Col·legi Andalús).

Hora: 20.00 (C+Liga i Gol T.).

stats