LLIGA BBVA
Esports Barça 17/05/2015

El Barça de Messi engrandeix la seva llegenda amb una nova Lliga (0-1)

Els blaugranes superen l'Atlètic de Madrid amb un gol de l'argentí i sumen cinc dels set últims títols

Albert Llimós
L'alegria del Barça al final del partit al Calderón

Madrid (enviat especial)La generació d'or del Barça ha recuperat el seu lloc preeminent dins del futbol espanyol. El Barça de Leo Messi ha certificat al camp del vigent campió, l'Atlètic de Madrid, un nou títol de Lliga, el cinquè en els últims set anys. Un gol de l'argentí al segon temps, quan l'empat ja no era suficient per endur-se el títol, ha servit per doblegar el conjunt matalasser (0-1). Luis Enrique ja té el seu primer títol, una setmana abans d'acabar el campionat contra el Deportivo al Camp Nou, amb dues setmanes per endavant per preparar la final de Copa contra l'Athletic i la final de la Champions contra el Juventus. La generació d'or del Barça segueix demostrant que és insaciable.

Luis Enrique no ha volgut jugar-se-la amb Luis Suárez, i ha deixat l'uruguaià fora de la convocatòria. El Barça tenia massa marge i encara hi ha massa en joc per exigir més del necessari al davanter sud-americà, que arrossega una sobrecàrrega als isquiotibials des de Munic. El seu lloc l'ha ocupat Pedro a l'eix de l'atac, mantenint Messi a la banda dreta. El partit s'ha iniciat amb el guió previst, el Barça controlant la pilota i l'Atlètic amb les línies juntes per penalitzar els errors en la construcció dels catalans i aprofitar els espais a l'esquena dels laterals. Després d'un detall tècnic d'Arda Turán, el primer gran avís l'ha fet el central Giménez, amb un cop de cap en la sortida d'un córner que ha tret Claudio Bravo amb una gran mà. La rèplica, per partida doble, de Messi. L'argentí ha rematat primer a les mans d'Oblak, després d'una gran combinació entre Neymar i Iniesta, i posteriorment ho ha intentat amb el cap a centrada de Rakitic.

A poc a poc, pacient en les transicions, el Barça ha tirat enrere la línia de pressió dels de Diego Pablo Simeone, i ha completat una gran primera part en què només ha faltat el gol. En una recuperació, Messi ha llançat Pedro a l'espai i la centrada del canari al cor de l'àrea l'ha rematat novament l'argentí, però la pilota s'ha estavellat a les mans de Juanfran, un penal que Undiano Mallenco no ha concedit tot i les protestes d'alguns jugadors visitants. A la mitja hora l'àrbitre ha tornat a ser protagonista. Alves ha reclamat penal després d'una internada per banda dreta, però Undiano ha xiulat falta al vèrtex de l'àrea. Tot i estar escorat, Messi ha enviat l'esfèric al travesser d'Oblak. Una nova carrera de Pedro per l'extrem dret, cobrint l'espai que ha deixat Messi marxant al mig, ha acabat amb la pilota passejant-se per les immediacions del porter madrileny sense que cap futbolista blaugrana pogués certificar el primer gol. L'últim avís del primer període ha tornat a arribar per la dreta de l'atac català, on s'ha decantat la majoria del joc dels de Luis Enrique. Alves ha provat un fort xut des de 30 metres que ha baixat en sec, però l'eslovè Oblak ha respost amb una gran aturada.

A la represa, s'ha repetit el guió de l'inici del matx. El primer ensurt, a la porteria visitant i després d'un córner. En aquest cas, el cop de cap franc de Diego Godín ha marxat per sobre del travesser de Bravo. Conscient de l'empat momentani al Power8 Stadium, que donava el títol al Barça, els jugadors visitants no han volgut generar riscos innecessaris al darrere, i l'Atlètic ho ha aprofitat per donar un nou avís a través de Fernando Torres. L'empat els ha servit pocs minuts més als catalans, ja que el gol de Cristiano contra l'Espanyol ha obligat els de Luis Enrique a fer un pas endavant. I l'han fet. Minut 20, Messi filtra una passada interior a Pedro, que envoltat d'un bosc de jugadors rivals espera el moment oportú per tornar-la a l'argentí, que amb un xut creuat situa la pilota al fons de la xarxa. El gol número 41 de Messi a la Lliga li ha donat el títol al Barça.

Neymar podria haver sentenciat en dues jugades posteriors. Primer rematant de primeres una passada lateral d'Iniesta, després desaprofitant un un contra un amb Oblak. El brasiler ha tirat per sobre de la porteria de l'eslovè, després d'un contraatac iniciat per la pressió de Pedro, que ha recuperat la pilota, i conduït per Messi. El canari, després d'un gran retall, també ha tingut la sentència, però el xut amb la cama esquerra ha sortit fregant el pal matalasser. L'intent ha arribat just després que Marcelo restablís la victòria madridista a Barcelona, responent al gol perico de Stuani.

En els últims minuts, l'Atlètic ha empès, amb més cor que futbol, i el Barça ha cedit el domini per defensar el triomf i la Lliga ben a prop de Claudio Bravo, que ha tornat a acabar el partit imbatut. Els últims minuts han acabat amb un enfrontament entre els jugadors de tots dos equips, una pèrdua de temps per a un Barça campió.