PRIMERA DIVISIÓ
Esports Barça 16/01/2011

El Barça busca nous rècords davant del Màlaga

El Barça, que ha batut gairebé tots els seus rècords en el passat, aspira a batre dues marques més davant del Màlaga: el rècord de punts al final d'una primera volta i la de partits invicte en la història blaugrana.

Toni Padilla
2 min
Els blaugranes van aconseguir una nova golejada contra el Betis.

BarcelonaSi els blaugrana derroten el conjunt de Manuel Pellegrini hauran batut el rècord de punts del campionat al terme de la primera volta. Ara el Barça suma 49 punts i arribaria a 52, rècord absolut en una Lliga amb vint equips, superant l'anterior plusmarca de 50 punts. En el cas de no perdre contra del Màlaga, els de Pep Guardiola aconseguirien millorar un registre com a invicte que ja va igualar dimecres passat amb la victòria copera contra el Betis (5-0): Fins avui, el Barça ha encadenat 27 partits sense perdre, entre Lliga, Lliga de Campions i Copa del Rei, una cosa que no ocorria des de la temporada 1973-74 i que va signar l'equip entrenat per Rinus Michels i dirigit al camp per Johan Cruyff.

L'última derrota data de l'11 de setembre, quan l'Hèrcules va guanyar al Camp Nou. Des d'aleshores, els de Guardiola han sumat 22 victòries i 5 empats per a liderar la Lliga, classificar-se per als vuitens de final de la Lliga de Campions i acostar-se a les semifinals coperes.

Contra el Màlaga, presumiblement, es veurà l'últim partit de Gabi Milito com a jugador barcelonista. L'argentí, després d'un complicat període com blaugrana, recalarà al Màlaga, en una operació que es podria tancar durant el cap de setmana.

Contra els andalusos, Guardiola podria tornar a comptar amb el seu teòric equip titular. El contundent 5-0 en l'anada copera contra el Betis, que garanteix pràcticament al Barça el passi a la ronda següent, li permetrà donar descans als seus millors homes en el partit entre setmana front als bètics.

Per aquest motiu, demà podria apostar pels seus millors homes, amb la possibilitat que Javier Mascherano pogués entrar per Sergio Busquets en el migcampista.

Si juga de sortida Andrés Iniesta, el d'Albacete es convertirà en el jugador blaugrana de camp, que ha estat titular en tots els partits de la primera volta del campionat.

El Màlaga, de la seva banda, buscarà donar la sorpresa contra el líder que li serveixi per distanciar-se dels llocs de descens i s'aferra a l'esperança d'intentar emular a l'Hèrcules, que va guanyar 0-2 a Barcelona, o al Mallorca, que va aconseguir arrencar un empat.

Els antecedents són negatius per al conjunt malagueny, ja que només ha guanyat dues vegades i ha empatat una de les vint-i-nou ocasions en les quals s'han mesurat al Camp Nou.

El tècnic Manuel Pellegrini podrà comptar amb l'últim fitxatge fins a aquests moments, que no va poder debutar contra l'Athletic, el davanter brasiler Julio Baptista, que ja té en regla tota la documentació, encara que és previsible que no estigui a l'onze titular.

Pellegrini haurà de decidir si torna a l'equip titular el migcampista portuguès Eliseu Pereira, que es va perdre el partit contra el conjunt bilbaí per acumulació d'amonestacions, o continua amb els mateixos onze jugadors que van igualar a un gol.

Alineacions probables:

Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Busquets o Mascherano, Xavi, Iniesta; Pedro, Messi i Villa.

Màlaga: Asenjo; Manolo, Demichelis, Weligton, Mtiliga; Duda, Apoño, Maresca, Camacho; Rondón i Baptista.

Àrbitre: González González (Comitè Castellanolleonès).

Estadi: Camp Nou.

Hora: 21.00. Canal +

stats