LLIGA DE CAMPIONS
Esports Barça 23/11/2011

El Barça supera el Milan (2-3) i aconsegueix matemàticament la primera plaça del grup

Els de Guardiola han guanyat a San Siro gràcies als gols de Van Bommel en pròpia porta, de Messi de penal i de Xavi, i a falta del partit contra el Bate, s'asseguren el primer lloc del grup H

N. García
Els jugadors blaugranes celebren un dels gols que han marcat contra el Milan.

BarcelonaEl Barça ha aconseguit un gran resultat a San Siro (2-3), on s'ha classificat de manera matemàtica com a primer del seu grup de la lligueta de la Lliga de Campions i, per tant, jugarà la tornada dels vuitens de final al Camp Nou. Els de Guardiola han superat el Milan amb gols de Van Bommel en pròpia porta, Messi de penal i Xavi.

El partit ha començat molt bé per al Barça. I és que en la primera ocasió que han tingut els de Guardiola, han marcat. Després d'una gran jugada de Thiago, que ha lluitat per una pilota que semblava perduda, Messi l'ha rebut i l'hi ha cedit a Keita. Aquest ha aconseguit fer una passada cap a l'esquerra i Van Bommel, que venia des del darrere, no ha pogut corregir i s'ha fet un gol en pròpia porta (14').

Cesc podria haver fet el segon tres minuts més tard, després de rebre una bona centrada de Thiago, però la seva rematada l'ha aturat Abbiati. I just en la següent jugada, el Milan ha tingut l'empat. Una centrada de Boateng l'ha rematat Robinho molt alta sol davant Valdés. De fet, el Milan no ha trigat a tornar-se a apropar a la porteria del Barça. I llavors, sí que ha marcat. Una assistència de Seedorf des de la banda esquerra l'ha recollit Ibrahimovic dins l'àrea, i Ibra ha superat la sortida de Valdés (19'). El suec ha celebrat el gol amb la seva afició, sense fer cap referència a Guardiola ni al barcelonisme.

El Barça ha seguit creant ocasions de gol. Messi ha rematat al travesser (22') abans que Aquilani fes penal sobre Xavi (28'). L'àrbitre, Wolfgang Stark, ha mostrat targeta groga a Nesta i no a Aquilani, que ja en tenia una de groga. Messi ha sigut l'encarregat de xutar la pena màxima, però s'ha aturat –segons l'àrbitre, més del compte– abans de xutar i Stark ha fet repetir el penal. El davanter argentí no ha perdonat i ha tornat a avançar el Barça (30').

Els blaugranes han anat a la recerca del tercer, però Villa s'ha topat amb Abbiati (32'). I el Milan, abans del descans, podria haver igualat el partit amb una ocasió de Boateng després d'una falta que ha penjat Seedorf. Boateng ha provat un fort xut, que ha sortit desviat per sobre del travesser.

La segona part ha començat amb el mateix domini del Barça, que ha buscat el tercer amb una rematada de Messi (50'). Però tot i això, el Milan ha tornat a fer l'empat amb un gran gol de Boateng. El jugador dels italians ha fet un control, i després un toc d'esperó per encarar porteria i superar Valdés amb un gran xut al primer pal (54').

Poc li ha durat l'empat al Milan, ja que el Barça ha fet el tercer amb una gran jugada. Messi ha fet una gran assistència a Xavi, que, marxant de tres defenses, ha xutat ajustat al pal per superar Abbiati (63'). Alexis ha tingut a les seves botes el quart, després d'una falta que ha picat Thiago. La primera rematada del xilè l'ha aturat Abbiati i la segona, ha marxat directament a fora. Busquets, en els últims minuts, ha sigut providencial interceptant una pilota a la qual arribava Pato, que es quedava sol davant Valdés.

MILAN 2

BARÇA 3

Milan: Abbiati; Zambrotta, Nesta (Bonera 65'), Thiago Silva, Abate; Van Bommel (Nocerino 71'), Seedorf, Aquilani, Boateng; Ibra i Robinho (Pato 46').

Barça: Valdés; Puyol, Mascherano, Abidal; Sergio Busquets, Keita, Xavi, Thiago (Jonathan Dos Santos 90'); Cesc (Pedro 79'), Messi i Villa (Alexis 67').

Gols: 0-1 (14') Van Bommel, en pròpia porta. 1-1 (19') Ibrahimovic. 1-2 (30') Messi, de penal. 2-2 (54') Boateng. 2-3 (63') Xavi.

Àrbitre: Wolfgang Stark (alemany). Targetes grogues: a Aquilani (23'), Nesta (28'), Messi (30'), Van Bommel (33'), Puyol (42'), Abidal (45'), Mascherano (85') i Zambrotta (86').