Barça

Josep Maria Bartomeu: "Vull arribar al fons del tema i recuperar una part dels diners"

El president del Barça ha estat entrevistat a 'El club de la mitjanit' (Catalunya Ràdio)

Josep Maria Bartomeu, president del Barça, ha estat entrevistat aquest dijous a 'El club de la mitjanit' (Catalunya Ràdio). El dirigent ha coincidit amb Joan Laporta a l'acte per celebrar el 35è aniversari del diari 'Sport'. "Hi havia molta gent i no ens hem vist", ha dit.

"Crec que al Barça calia aixecar les catifes. Vaig votar el mateix al 2003 que al 2010 i ho tornaria a fer. Si volem ser un club sostenible, s'han de fer les coses econòmicament bé", ha dit. "A vuit coses el jutge ens ha donat la raó. Hi ha tres coses a les quals ens diu que no i som les que hem recorregut. En el cas de Sogecable ens ha dit que falta informació. Vull arribar al fons del tema i recuperar una part dels diners. Necessitem aquests diners i tenim un sentit de la responsabilitat", ha afegit.

"Hagués estat irresponsable no presentar el recurs, però no demanem els avals perquè ens preocupa la tranquil·litat de les famílies que estan patint", ha afegit. "El jutge ha de ser sensible a la nostra petició. L'únic que volem és recuperar els 30 milions d'euros de Sogecable", ha reconegut.

"Presentem un recurs perquè volem clarificar un dels tres punts en què el jutge no ens ha donat la raó. Volem que ho estudien bé", ha opinat. "Volem executar la sentència sense fer mal a ningú", ha explicat.

"El que diuen Joan Laporta i Xavier Sala i Martín no és cert. Ells deien que havien guanyat 11 milions d'euros i en realitat en van perdre 79. El jutge redueix aquests 79 a 26 milions, però en qualsevol cas són negatius".

"Si volem pau social hem de remar tots en la mateixa direcció, demano tranquil·litat", ha demanat. "L'última vegada que vaig parlar amb Joan Laporta va ser el dia de l'enterrament de Tito Vilanova", ha dit. "He parlat amb el senyor Robert Blanch, però no amb el senyor Vicenç Pla", ha avançat.

Josep Lluís Núñez
"Tots els expresidents del Barça estan convidats a tots els actes del club", ha explicat Josep Maria Bartomeu. "El tema de Josep Lluís Núñez és personal i no té res a veure amb el Barça. Al club va fer una bona feina i, per tant, no hi opinarem res. Ho deu estar passar malament, però la gent li mostra un gran respecte", ha afegit. "No hi haurà cap canvi de nom del museu. Nosaltres tenim un criteri i el seguim. La samarreta d'Iñaki Urdangarín també seguirà penjada al Palau Blaugrana", ha assegurat.

Dret a decidir
"El Barça, com a institució, sempre està a favor de la democràcia i de que els pobles decideixin. El club ho porta a l'ADN", va dir Josep Maria Bartomeu.

Trajectòria futbolística
"Luis Enrique té les idees molt clares i treballa molt bé. Si els deixem treballar, construirem un equip molt bo per a aquesta temporada i les pròximes", ha analitzat.

Neymar, Douglas, Vermaelen i Mathieu
"Vam explicar tots els contractes de Neymar. Calia fer-ho perquè no s'havia explicat bé i ho vam fer", ha dit Josep Maria Bartomeu. "Trafic és una empresa que tots associem a dos jugadors que no van arribar a debutar amb el primer equip, però a vegades no pots evitar-la. Espero que Douglas sigui un jugador important. És un jugador que ens van demanar Andoni Zubizarreta i Luis Enrique", ha afegit. "Volíem un altre central, però no va poder ser. Vermaelen té una lesió que està durant més del que estava previst, però no és la torna d'Alexis", ha explicat. "Mathieu potser sortia més econòmic un any abans, però al Barça l'última paraula en un fitxatge la té l'entrenador", ha avançat.

Sanció de la FIFA
"Presentarem un recurs al TAS, però no tenim moltes esperances. Volem veure com podem aplicar la normativa de manera diferent", ha reconegut.