BARÇA

Emotiu adéu a Tito Vilanova a la Catedral de Barcelona

Més de 1.500 persones omplen el temple barceloní per acomiadar-se de l'exentrenador del Barça. El fill petit de Vilanova, Adrià, ha dit que lluitarà "amb seny, pit i collons!"

La Catedral de Barcelona s'ha omplert aquest dilluns a la tarda per acomiadar l'exentrenador del Barça, Tito Vilanova. El temple barceloní, que ha ampliat aforament, s'ha omplert en menys d'un quart d'hora i s'han hagut de tancar les portes.

Els primers que han arribat han estat els familiars de Tito Vilanova, mentre que després han anat apropant-se diverses personalitats i els jugadors del primer equip. Així, més de 1.500 persones s'han aplegat al temple per acomiadar Vilanova.

La porta per on han entrat a la Catedral les personalitats la presidien una foto de Vilanova el dia de la celebració de la Lliga dels 100 punts acompanyada d'un gran ram de 100 roses vermelles, una per cada punt que va sumar en aquella competició.

L'acte religiós ha aplegat tots els expresidents del club, excepte Raimon Carrasco, que ha excusat la seva presència per raons de salut.

Bartomeu: "Us prometem que mai l'oblidarem"
Un cop ha acabat la cerimònia religiosa ha estat el torn dels parlaments. Bartomeu, president del Barça, ha estat el primer de parlar. "Avui és un dia trist per al barcelonisme, un dia que acomiadem una persona molt estimada, una persona bona, humil i honesta que sempre va anar de cara i que va fer de la lluita i de la superació personal el seu tret distintiu. Vull donar-li l'últim adéu en nom de tots els barcelonistes i de tots els presidents del club", ha dit. Bartomeu ha agraït a la família de Vilanova "haver-lo estimat tant". "Us prometem que sempre el tindrem en el nostre cor i que mai l'oblidarem", ha conclòs.

Roura: "El futbol ha estat la teva passió i t'ha acompanyat fins al final"
Jordi Roura, qui va ser segon entrenador quan Vilanova va ser tècnic del Barça, també ha adreçat unes paraules a Vilanova. "Hem compartit tantes coses que ara ens sentim una mica més buits sense la teva presència", ha dit Roura. "Des del primer dia ens vam sentir lligats per una química difícil d'explicar", ha recordat Roura. "Érem uns xavals golafres que gaudíem de les nostres xerrades de futbol al mateix temps que ens menjàvem la llonganissa, els cargols i el vi del poble, i el sofregit sense ceba". Roura ha recordat moments viscuts a la Masia amb Vilanova i l'ha definit: "Com a bon marquès, eres elegant i presumit, eres l'home dels detalls. Si jugaves a futbol, l'herba havia d'estar ben tallada i regadeta, i la pilota, ben inflada".

"Sempre he admirat la teva valentia. L'únic moment que et vaig veure indecís va ser quan li vas demanar a la Montse per sortir, l'amor de la teva vida, qui t'ha acompanyat fins al final", ha comentat Roura, que ha dit que els seus dos fills, l'Adrià i la Carlota, eren "la nineta dels ulls" de Vilanova. "Els últims dies a l'hospital podies veure des de la finestra un camp de futbol i donaves lliçons tàctiques als metges", ha explicat Roura, que ha acabat dient: "El futbol sempre ha estat la teva passió i t'ha acompanyat fins al final".

Adrià Vilanova: "Lluitaré fins al final amb seny, pit i collons!"
També ha parlat una emocionada Carlota Vilanova, que ha elogiat la figura del seu pare. "Ell sempre em deia que lluités pels meus somnis", ha recordat. L'Adrià Vilanova ha agraït el suport que ha rebut la família en aquests moments tan complicats i ha assegurat que a partir d'ara li dedicarà tots els triomfs. "Lluitaré fins al final amb seny, pit i collons!", ha conclòs el fill petit de Tito Vilanova.