Copa del Rei
Esports Barça 18/01/2012

Guardiola i Bernabéu, sinònim d'èxit

Des que el de Santpedor s'asseu a la banqueta, el Barça no ha perdut mai a l'estadi del Reial Madrid: quatre victòries i dos empats amb gust a victòria

Albert Solé
1 min
Josep Guardiola i  José Mourinho semblen condemnats a viure enfrontats un any més.

BarcelonaSis visites seguides al Santiago Bernabéu sense perdre no són cap casualitat. Pep Guardiola, des que és entrenador del Barça, no sap què és perdre al santuari blanc, i ha superat sempre tàcticament als tres entrenadors diferents que s’hi ha trobat: Juande Ramos –que acabava de substituir a Schuster–, Manuel Pellegrini i José Mourinho.

Aquella nit del 7 de maig de 2008

Aquesta és una data marcada amb vermell en la memòria històrica de molts barcelonistes. Aquell dia es va posar punt i final als 5 anys de l’era Frank Rijkaard i Ronaldinho. Aquell dia aquell Barça va tocar fons fent-li el passadís al Madrid com a campió de Lliga i després, en un clàssic sense res en joc tret de l’honor, i van perdre els punts i l’honor (4-1). Aquella mateix nit Joan Laporta va vèncer les darreres reticències a fer fora al tècnic holandès, que tenia un any més signat –fins aquella nit creia que es mereixia acabar el contracte–, i va apostar al 100% pel tècnic que li venia recomanant tothom, des d’Evarist Murtra fins a Txiki Beguiristain des de feia temps: Pep Guardiola. Laporta necessitava un cop d’efecte després d’haver hagut d’acotar el cap al camp del màxim rival, i no va tardar ni 24 hores a anunciar que el nen de Santpedor seria el nou entrenador del primer equip. Des de llavors, les xifres i els títols parlen per si sols.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM

stats