Barça
Esports Barça 24/05/2012

Guardiola: "Als jugadors els dic que és l'últim esforç de l'any, que s'ho deixin tot"

El tècnic blaugrana s'espera "una final terriblement dura" perquè l'Athletic "és un equip que té ànima i que exigeix molt". Ha desitjat que Esperanza Aguirre "presenciés la final" i reconeix que l'únic que li fa mal d'aquests quatre anys "és no ser a Munic"

Natalia Arroyo
2 min
Guardiola a la sala Ricard Maxenchs

BarcelonaContra l'Athletic Club, Pep Guardiola s'espera una "final terriblement dura, bonica, que no es decidirà fins al final" perquè "l'Athletic és un equip que té ànima". "Només cal veure com van plorar els seus jugadors després de perdre l'Europa League. Ens exigirà, serà una gran final, com totes les que hem jugat", ha comentat. I ha afegit que als jugadors els demana que facin "l'últim esforç de l'any, que s'ho deixin tot, és una final".

El tècnic de Santpedor no creu que la derrota contra l'Atlètic de Madrid pugui afectar en el rendiment dels bascos contra el Barça. "L'equip té un amor propi que ja tenia per història i que, a més, els ha transmès el seu entrenador. M'espero un rival com el que s'ha vist en la gran majoria de l'any. Aquell dia no es va enfonsar fins al tercer gol i va ser un moment breu".

La motivació de l'Athletic

L'Athletic té l'avantatge d'afrontar una final després de molts anys sense guanyar cap títol. "Contra això no podem competir. Nosaltres tenim altres coses, altres avantatges. Però aquest, no". De tota manera, Guardiola ha reconegut que la sensació que té "és que l'equip estarà bé per competir" però alerta que, si l'equip no està fi, "l'Athletic farà molt difícil que el Barça domini el mig del camp, perquè és un equip molt jove i molt intens".

L'espina de Munic

L'única cosa que deixa Guardiola amb mal regust de boca "és no haver arribat a Munic". "Crec que vam fer tot i més per ser-hi. Aprofito el moment per felicitar el Chelsea, que crec que no ho havia fet. Té jugadors que han donat molt al futbol".

Polèmica amb Sostres

Sobre la polèmica amb Salvador Sostres, Guardiola ha dit: "Vaig parlar amb ell després de la publicació, no abans. També vaig parlar amb el president Sandro Rosell per aclarir-ho. Però, per la meva educació, jo mai em permetria tractar el president d'una manera que no sigui amb agraïment. A tots dos jo els dic que marxo, que faig un pas al costat. Quan el club em necessiti, allà seré. Però que no facin servir el meu nom per a res. Jo desapareixo perquè qui es quedi pugui fer la seva feina al millor possible".

stats