Publicitat
Publicitat

Barça

"Ciutadans de Catalunya, ja la tenim aquí!"

Pep Guardiola ha fet un repàs als seus records com a protagonista de la primera Copa d'Europa del Barça, avui que fa 19 anys del 20 de maig de 1992

"Recordo que teníem molta pressió a sobre, el Barça havia perdut totes les finals abans, però aquesta pressió la vam convertir en una il·lusió i un repte de ser el primers a aconseguir-ho; tinc molt bons records d'aquell dia", ha explicat Pep Guardiola avui, que fa 19 anys d'aquell dia.

Aquell 20 de maig de 1992 Guardiola tenia 21 anys i feia poc que havia pujat al primer equip, però afirma que no va tenir por: "Por no en tenia amb 21 anys, però sí que em faltava l'experiència dels 27, jo acabava d'arribar a l'equip i em trobava allà en una final de Copa d'Europa. A Atenes, tot i perdre, ja la vaig afrontar d'una altra manera".

Aquella final, a banda del gol de falta de Koeman al minut 111, tothom la recorda per la famosa frase que va dir Johan Cruyff als seus jugadors abans de saltar a la gespa: "Sortiu i disfruteu". "No sé què els diré jo als meus, però són situacions diferents a la de 1992 perquè llavors no havíem guanyat res, i aquest grup ja n'ha guanyat dues, a més d'un Mundial i una Eurocopa. Ara, el que crec que volia dir és que no té sentit tot això si un cop arribes a una final no la disfrutes, aquest era el missatge de Cruyff aquell dia".

I el dia després d'aquella victòria sobre la Sampdoria, des del balcó de la Generalitat, un Pep Guardiola joveníssim va dir una altra frase que també ha passat a la història: "Ciutadans de Catalunya, ja la tenim aquí!", recordant la frase de Josep Tarradellas quan va tornar de l'exili.

Històries de superació esportiva

Etiquetes

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT