Barça
Esports Barça 20/05/2012

Sandro Rosell: "L'any 1992 a Wembley es va començar a construir un futur que ara és l'etapa més gloriosa del club"

El president del Barça celebra el 20è aniversari de la Copa d'Europa de Wembley 1992 amb una carta oberta, perquè "val la pena mirar enrere per recordar una de les dates que està escrita amb lletres d'or a la nostra història"

Ara
2 min
Sandro Rosell, president del Barça

Barcelona"Avui és un dia que val la pena mirar enrere per recordar una de les dates que està escrita amb lletres d'or a la nostra història –comença la carta que Sandro Rosell, el president del Barça, perquè demà es compleixen 20 anys d'aquell 20 de maig de 1992–. Aquell dia el nostre club va assolir la seva primera Copa d'Europa i va començar a construir un futur que, en el present dels nostres dies, ha esdevingut l'etapa esportiva més gloriosa dels seus gairebé 113 anys d'existència".

Per Rosell, en el minut 111 de la pròrroga es va acomplir "un somni llargament perseguit per moltes generacions de barcelonistes". "En aquell minut màgic d'aquell 20 de maig del 92, en el triangle que van formar davant la frontal de l'àrea Stòixkov, Bakero i Koeman, es va concentrar tota la fe de milers i milers de culers".

"Enrere quedaven enterrades les doloroses decepcions de Berna i Sevilla i el fantasma que ens va perseguir fins aquell 20 de maig de 1992, l'any que el Barça, Barcelona i Catalunya es van guanyar el respecte i l'admiració de tot el món", continua el president blaugrana, que agraeix "a tots els que van fer possible que la història blaugrana comencés a canviar i a saldar els seus deutes". "Al president Josep Lluís Núñez i a la seva junta directiva, i en especial als herois que van portar la Copa a casa nostra, començant per Johan Cruyff i Carles Rexach, els pares d'aquell Dream Team que va sembrar la llavor que amb els anys ha construït el millor Barça que es recorda de la mà de Josep Guardiola, un dels jugadors que va participar directament d'aquell èxit sense precedents".

"Aquell equip va ser pioner en la consolidació d'un model de joc que avui en dia esdevé una referència arreu. Aquell equip ens va mostrar el camí a seguir, l'ADN Barça que es pot reconèixer en qualsevol dels jugadors del nostre planter. L'esperit que ens fa singulars, únics, i que ens fa sentir tan orgullosos", afegeix, ja al final, quan recomana a tots els culers, que expliquin com van viure aquella nit i què van sentir.

stats