Barça
Esports Barça 18/09/2012

Tito Vilanova: "El que més motiva l'equip és la competició, no l'espineta clavada de l'any passat"

El tècnic del Barça reconeix que la Champions és "una competició molt important" i avisa que "començar bé a casa" és fonamental

Natalia Arroyo
2 min
Tito Vilanova, en roda de premsa

BarcelonaPer Tito Vilanova, el partit de dimecres contra l'Spartak de Moscou serà el debut a Europa com a primer entrenador. "La Champions és la competició més important, juntament amb la Lliga. El primer partit a casa és molt important. No volem anar a remolc, volem començar sumant els tres punts a casa", ha dit.

Prudent, el tècnic no vol pensar encara a arribar a Londres i proclamar-se campió. "Superar el llistó de Wembley? No hem començat encara. És molt aviat per pensar en la final, primer hem de treballar per arribar a vuitens". L'entrenador és conscient que la decepció de la temporada passada pot motivar més el seu equip de cara a aquest any. "Però el que més els motiva és la competició, sentir l'himne, no l'espineta clavada de l'any passat". Vilanova deixa clar que "no sempre es pot guanyar" i avisa que aixecar el títol no és un deute amb l'afició, sinó amb ells mateixos. "La pressió me la poso jo mateix, no ningú des de fora", ha sentenciat.

Sobre quin rival s'espera, Tito creu que Emery no traicionarà les seves idees, expressades sobretot amb el València, malgrat que fa poc temps que és a Rússia. "L'Spartak és un equip perillós. Té una referència a dalt amb Emenike i surt molt bé a la contra. No és fàcil, és un equip dinàmic. Ens ho posarà molt difícil".

No ha volgut donar pistes sobre qui jugarà al mig del camp. "No sé encara quina serà l'alineació", s'ha limitat a dir. Sobre les baixes, ha comentat que Alexis s'hauria d'entrenar aquest dimarts amb normalitat i que Jordi Alba farà part del treball amb el grup. En relació a la baixa de Puyol, ha advertit que "Piqué i Mascherano no podran jugar-ho tot" mentre no hi sigui el capità, i ha mostrat la seva confiança en Bartra i Fontàs. També ha demanat que "no es posi pressa al retorn d'Abidal". "Ell sap que l'esperarem el temps que faci falta i, quan torni, ens donarà molta energia".

Vilanova nega que l'equip pugui caure en l'eufòria per la situació del Madrid i haver fet ple de victòries en les primeres quatre jornades de Lliga, perquè ja fa anys que guanyen i estan acostumats a encadenar ratxes positives. A més, és realista i sap que, quan arribi un mal resultat, "també arribaran les crítiques". Prefereix afrontar la Lliga de Campions "havent-ho guanyat tot que amb una dinàmica no positiva", no vol pensar en el mal moment del Reial Madrid a la Lliga i descarta el cartell de favorit "quan encara no ha començat la competició". "No hi ha res fàcil. A la Champions, qualsevol rival et pot guanyar".

stats