BARÇA
Esports 05/03/2014

L'Associació de Futbolistes denuncia que el Consell Superior d'Esports "no tracta de manera igualitària clubs i jugadors"

El sindicat de jugadors ha mostrat el seu malestar "pel tracte privilegiat" dispensat a alguns clubs en un comunicat

Efe
2 min
Luis Manuel Rubiales.

MadridL'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) ha mostrat "contrarietat i malestar" després de les declaracions del president del Consell Superior d'Esports (CSD) en defensa del Barça, i ha denunciat que aquest organisme "no tracta d'una manera igualitària clubs i futbolistes".

En un comunicat remès a EFE, el sindicat de jugadors que presideix Luis Rubiales mostra la seva "contrarietat i malestar" pel "tracte privilegiat" que el CSD ha dispensat al col·lectiu de clubs, "davant del que representa aquesta associació", a la qual "ha deixat al marge i amb la qual no ha buscat cap acord".

"Des d'aquesta Associació no podem compartir les manifestacions abocades en referència a la defensa de qualsevol club, equip o esportista, ja que AFE ha trobat a faltar la defensa pública, tant del secretari d'Estat com del CSD, quan algun futbolista ha estat en situacions similars, tal com va succeir amb la que va patir el jugador del Barça Lionel Messi", assenyala el text.

El comunicat, que inclou sis punts, es refereix també a "l'absència de suport o mostra de cap interès davant les injustícies suportades pels futbolistes de la primera plantilla del Racing de Santander, o dels ja exjugadors del Reial Saragossa José María Movilla i Javier Parets".

"A diferència de la seva actitud amb els futbolistes, el mateix secretari d'Estat, el passat estiu al costat del president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), Javier Tebas, va acompanyar les declaracions de l'ara expresident del Girona FC, Joaquim Boadas, en què es qüestionava la professionalitat de diferents afiliats d'AFE, sense fonamentació objectiva", afegeix.

L'associació de jugadors mostra la seva "disconformitat amb la suposada transparència i exigència de responsabilitats, ja que davant AFE s'està actuant amb opacitat, i ens deixa al marge de qualsevol participació en els afers relacionats amb el futbol i els futbolistes i que incumbeixen aquesta Associació; es pot assegurar que el CSD, fins ara, no ha buscat ni s'ha arribat a cap acord amb AFE", ha comentat l'associació de jugadors. "Volem manifestar que des del CSD no s'està tractant de manera igualitària a clubs i futbolistes, ja que els primers han rebut un tracte privilegiat davant del col·lectiu que representa aquesta Associació", afegeix.

El text explica també que, tot i entendre que "un representant del Govern no ha d'interferir en el desenvolupament d'un procediment judicial, AFE va optar per no fer cap manifestació després de publicar en premsa l'article titulat "Orgullosos del Barça", signat per Miguel Cardenal.

stats