Alexia pot banyar-se en or a París

La capitana blaugrana és la favorita per endur-se la Pilota d'Or aquest dilluns a la capital francesa

2 min
Alexia Putellas lluint la nova samarreta

BarcelonaAlexia Putellas és a un sol pas de coronar-se com la reina del futbol. La jugadora de Mollet del Vallès és la gran favorita per endur-se la Pilota d'Or que s'entrega aquest dilluns al Teatre Châtelet de París (20h, Esport3 i Mega). La capitana blaugrana va rebre fa uns mesos el reconeixement a la millor jugadora europea de la temporada passada de la UEFA i ara és la principal candidata per aixecar el trofeu més preuat a escala mundial en el món del futbol pel que fa a guardons individuals. Per primer cop en la història, una jugadora de l'Estat podria rebre aquest reconeixement.

La capitana blaugrana és la cara visible d'un projecte que va aixecar el triplet de Lliga, Copa i Champions la temporada passada. Amb el braçalet sobre la màniga, la catalana ha liderat un equip que es va refer de l'ensopegada a Budapest fa tres anys per convertir-se en les reines d'Europa fent brillar el millor futbol sobre el terreny de joc. Ara, aquesta tasca de lideratge podria ser recompensada amb el trofeu daurat. I fins a cinc companyes de la plantilla l'acompanyaran en un acte solemne a la capital francesa, ja que Sandra Paños, Jenni Hermoso, Lieke Martens i Irene Paredes també han estat nominades. Totes les mirades, però, estaran dipositades sobre Alexia.

Tercera edició del premi femení

La gran favorita és la capitana blaugrana, i les seves principals rivals són les seves companyes en el Barça. "Aquest premi l'ha de guanyar algú del Barça", ha repetit en diverses ocasions la de Mollet abans de l'entrega de premis. A més, Putellas es disputarà el guardó amb la portera xilena Christiane Endler (PSG i Lió), la davantera francesa Marie-Antoinette Katoto (PSG), la davantera noruega Pernille Harder i la davantera australiana Sam Kerr (totes dues al Chelsea), i la davantera neerlandesa Vivianne Miedema (Arsenal).

La Pilota d'Or femenina només s'ha entregat en dues ocasions (2018 i 2019). En la primera edició, el trofeu va anar a mans d'Ada Hegerberg mentre que en l'última entrega Megan Rapinoe es va endur el guardó. L'any 2020 no es va celebrar a causa de la pandèmia. El premi l'organitza la revista francesa France Football i es decideix amb 50 periodistes escollits per formar part del jurat en categoria femenina.

stats