Esports 26/08/2021

Alexia Putellas, la millor futbolista d’Europa

Per primer cop una jugadora catalana aconsegueix aquest premi en una gala tenyida de blaugrana

2 min
Alexia Putellas, millor jugadora de futbol d'Europa de la temporada 20/21

BarcelonaAls seus 27 anys, Alexia Putellas regna a Europa. Tot va començar a l’autobús de la Penya blaugrana de Mollet, en aquells desplaçaments per anar a veure el Barça amb una bufanda lligada al coll quan era nena. 20 anys després, la vallesana és tot un referent. La primera dona a marcar en un partit oficial al Camp Nou, l’autora de gols a finals de Champions o de Copa. La capitana del triplet i la primera catalana a ser escollida la millor jugadora de l’any per la UEFA. Si el gener del 2011 tres jugadors del Barça masculí –Messi, Xavi i Iniesta– van ser els tres finalistes a la Pilota d’Or, enguany les tres finalistes de la gala de la UEFA han sigut tres blaugranes, ja que, a més d’Alexia, Jenni Hermoso i Lieke Martens optaven al premi. Una gala als peus del Barça femení.

El jurat va tenir en compte la seva tasca dins el terreny de joc, futbolísticament i com a líder de l’equip. Una jugadora, a més, que representa alguns dels valors del Barça, sobretot en l’estil de joc. “La paraula és felicitat”, va dir Alexia. “Tot és fruit del treball que han fet el club i l’equip. Igual com en el passat va passar amb el podi de jugadors masculins, en què hi havia Leo Messi, Andrés Iniesta i Xavi Hernández”, afegia la millor jugadora d’Europa. “Aquest premi és com aixecar un títol com a capitana del Barça, perquè és un èxit col·lectiu. Des de dins, el que es viu és que això acaba de començar. És la primera Champions i ens queda molt per fer. Vindran moltes més fotos històriques”, sentenciava a Barça TV. Mai cap català, home o dona, havia guanyat aquest premi.

Si Alexia Putellas va ser designada la millor futbolista del curs 2020/2021, altres blaugranes també van poder rebre guardons. Així, la portera Sandra Paños, la davantera Jenni Hermoso i l’entrenador Lluís Cortés, que ja no és al club després de guanyar al triplet, també van rebre el premi com a millors en la seva demarcació, a més de la defensa Irene Paredes, que el curs passat jugava al París Saint-Germain però que aquest estiu ha vingut a Barcelona.

Jorginho, millor jugador de l’any

En la categoria masculina la cosa va estar més repartida, tot i que el Chelsea –campió de la Champions– és qui més premis va guanyar. Començant pel porter, Édouard Mendy, seguit pel millor migcampista, N’Golo Kanté, i el millor entrenador, Thomas Tuchel. I, naturalment, el migcampista italià Jorginho, que va endur-se el premi com a millor jugador en el còmput global perquè, a la Champions, hi va sumar l’Eurocopa guanyada a Wembley amb la selecció italiana. D’altra banda, el Manchester City, finalista de la Champions, va estar representat per Rubén Dias, escollit millor defensa, mentre que el premi al millor davanter va ser per a l’internacional noruec Erling Haaland, del Borussia Dortmund.

stats