Barça
Esports Barça 12/04/2022

Joan Laporta: “El davanter ja el tenim a casa, és l’Ansu Fati”

El jove davanter, padrí d'una nova edició del Llibre de relats solidaris, confia en tornar a jugar la propera setmana

3 min
Ansu Fati, durant l'acte de presentació del llibre de relats solidaris

BarcelonaEl davanter del Barça Ansu Fati és el padrí d'una nova edició del Llibre de relats solidaris de l'esport, que en aquesta ocasió aposta pel fotoperiodisme recollint fons per a la Fundació Papallupas. L'entitat treballa utilitzant l’humor durant el procés de la malaltia per poder transformar els hospitals en espais més amables i plens de vida. "Un cop van proposar-me formar part del projecte vaig dir que sí, estic preparat per ajudar en el que sigui", ha dit Ansu, que ha fet la roda de premsa en català.

"Estic treballant molt fortament, amb moltes ganes, perquè veig que l'equip treballa molt bé", ha dit el davanter, que ha admès: "El canvi d'entrenador ens ha anat molt bé, els jugadors tenim ara la mentalitat de treballar més". Ansu ha afegit que té ganes de tornar al terreny de joc, però ha volgut ser prudent: "Cal anar a poc a poc, dependrà del que digui el míster i els metges per trobar el moment ideal". Quan li han preguntat si li afegeix pressió veure que ara hi ha davanters que marquen gols, com Aubameyang, ha dit que ho portava bé perquè "al Barça sempre hi ha pressió, sempre cal lluitar durament": "Estic tranquil", ha resumit.

Joan Laporta i Ansu Fati, presentant el llibre de relats solidaris

Ansu confia en tornar al terreny de joc la setmana vinent, després de molts dies entrenant-se durament i formant part de l'expedició al Santiago Bernabéu, on va celebrar amb els seus companys el triomf per 0-4. "M'han dit que ja vols jugar, però que ens recomanen una mica de paciència", ha dit Laporta a l'acte. La temporada d'Ansu està sent un calvari a causa de les lesions, derivades d'aquell malson que va començar el novembre del 2020 després d'una entrada d'Aissa Mandi en un Barça-Betis al Camp Nou. Des de llavors s'ha hagut d'operar quatre cops el menisc intern del genoll esquerre, amb les decepcions i recaigudes corresponents. L'última, en el partit de Copa al camp de l'Athletic, quan va jugar 35 minuts abans de lesionar-se al bíceps femoral esquerre, la mateixa lesió que s'havia fet el novembre del 2021 a Balaídos contra el Celta. Ansu va decidir no operar-se i posar-se en mans del prestigiós fisioterapeuta Joaquín Juan, especialista de confiança de figures com Pau Gasol i Cristiano Ronaldo. "Va ser un moment dur, però he rebut el suport del club en tot moment. I això hi ajuda. Sempre vaig estar tranquil de tenir el club al meu costat", ha recordat. "No hi ha res pitjor que lesionar-se, però tinc clar que amb treball podré tornar a jugar i fer allò que més m'agrada".

Laporta: "El crac ja el tenim aquí, és l'Ansu"

Ansu, que ha renovat amb el Barça fins al 2027 i amb una clàusula de 1.000 milions, ha vist com Joan Laporta, quan li preguntaven sobre noms de possibles davanters per fitxar en el futur, li deia: "Tenim el crac aquí, tenim l'Ansu. Quan la gent diu segons quines coses ric una mica, sabem que el tenim a ell". Laporta, per cert, ha recordat que "el primer llibre solidari va ser l'any 2005 amb Eto'o de padrí, i aquell any es va guanyar la Lliga. No m'ho puc treure de la ceba, que aquest any encara la podem guanyar", ha dit bromejant. I quan ha sabut que, dins els actes organitzats pel llibre solidari, hi ha un concert a la sala Luz de Gas el 7 de juliol, ha afegit: "No recordo on és aquesta sala, però hi anirem per celebrar la Lliga".

stats