Apunts en calent

Ansu Fati com a prova d'una temporada llençada a la brossa: els apunts en calent de l'Athletic-Barça

El Barça es queda sense arguments amb pilota i cau eliminat de l'únic títol del qual n'era el vigent campió

2 min
Ansu Fati plorant després de sortir lesionat de la gespa.

BarcelonaAquests són els apunts de la derrota del Barça a San Mamés (3-2) i l'eliminació de l'únic torneig que l'equip blaugrana defensava aquesta temporada.

Sense arguments. Un penal discutible per mans de Jordi Alba va acabar amb les opcions del Barça a la Copa. El lateral de l'Hospitalet va sortir a la foto dels tres gols de l'Athletic. No té suplent natural, els anys li pesen i pateix en defensa sobretot amb extrems voraços i vitals com Nico Williams, que el va deixar clavat a les primeres de canvi. A l'altra banda, Dani Alves tampoc va gaire sobrat. Xavi li ha canviat la cara al Barça, però no té arguments sòlids per competir. Com a prova, dos excompanys seus que passen de la trentena i que, no contents amb els patiments en defensa, assumeixen massa responsabilitats en atac.

Una joia per a Xavi. Si el barbamec Gavi va patir la intensitat local a Bilbao, Pedri, en la seva primera titularitat amb Xavi, va demostrar per què és indiscutible amb l'absoluta i per què el Bayern l'ha vingut a buscar dues vegades en un any i poc. Quin tros de migcampista té Xavi per explotar! I com l'ha trobat a faltar l'equip durant els mesos que ha estat lesionat. El canari és pura seda, entén el joc i ara, a sobre, ha guanyat uns quilos de massa muscular. Amb ell, Nico González i Gavi i l'indiscutible Busquets, De Jong, suplent a San Mamés, té un conflicte de competència. A Riqui Puig ja ni se l'esmenta.

La primera de Ferran. Pedri va ser la millor notícia del Barça en un partit dominat des de l'inici per l'Athletic. Va actuar de far enmig de la guerra de guerrilles que va plantejar el sempre antipàtic Marcelino i va forçar el temps extra amb una diana a l'afegit. Que Pedri és amant de les pròrrogues ja fa estona que ho sabem, però que les forci ell encara no ho havíem vist. I poca conya, perquè si suma arribada i registres realitzadors al seu repertori, serà un jugador encara més complet. Gràcies a la seva aparició per fer el 2-2, el golàs del seu amic Ferran Torres, el que va empatar l'inicial de Muniain, va tenir uns minuts més de vigència.

Fer net per ser una estrella. Pedri va acusar l'esforç i va demanar el canvi per precaució per un problema al bessó. Més greu sembla la lesió que va motivar la substitució d'Ansu quan portava poc a la gespa. Les llàgrimes de l'hispanoguineà són doloroses i, barrejades amb el veto a Dembélé, anuncien un futur negre per a Xavi. 11 mesos de baixa, 4 intervencions i una recuperació a empentes i rodolons passen factura en el cos d'Ansu, descompensat i exposat a patir lesions associades fins que no s'estabilitzi. L'any és de transició per al Barça, però sobretot per al 10, que ha de fer net abans de ser el referent que tothom espera. Aquest divendres li faran més proves, però la primera exploració vaticina que estarà dos mesos més allunyat dels terrenys de joc. Quin desastre. ¿Podrà aguantar ara el Barça el càstig al Mosquit?

stats