Barça
Esports Barça 20/02/2022

Auba encapçala una jornada de reivindicacions a Mestalla

Autor d'un 'hat-trick', brilla en una golejada on també destaquen Alba, Dembélé i Frenkie de Jong

2 min
Aubameyang celebrant el seu primer gol

ValènciaHa hagut de passar gairebé un mes des que el Barça fitxava Pierre-Emerick Aubameyang fins que el davanter gabonès marcava el seu primer gol amb la samarreta blaugrana. I no va ser només un, sinó tres. Dos a la primera meitat i un, al segon temps, desviant el xut de Pedri. Un hat-trick en una jornada rodona per a alguns dels futbolistes més qüestionats de l'equip. Jordi Alba va repartir dues assistències, Dembélé en va fer una i Frenkie de Jong va veure porteria en l'1 a 4 a Mestalla.

Per a Aubameyang, marcar al camp del València no era cap novetat. Ja havia fet tres gols al conjunt xe el 2019, també a Mestalla, en les semifinals de l'Europa League. Aleshores encara jugava a l'Arsenal. "Mestalla és com casa meva", deia amb un to desenfadat. Encara que, aquest cop, va necessitar del vistiplau de l'àrbitre per endur-se la pilota a casa: en l'últim gol, el xut de Pedri anava a porteria però Del Cerro Grande li va atribuir el gol perquè va desviar l'esfèrica i, entén, va ajudar a despistar el porter local. "Dono el gol a Pedri, ha estat un gran xut seu i em quedo amb el doblet", deia Auba, entre rialles. A nivell estadístic, sempre quedarà que el davanter en va fer tres. Però ell, humilment, tan sols se n'anota dos al compte particular.

Auba va moure's bé a l'esquena de la defensa del València, que va patir com poques vegades quan el Barça jugava en vertical. Sobretot si intentava avançar metres per no estar tan aculada a la seva àrea. Jordi Alba, que jugava un cop més al que havia estat casa seva -i va ser rebut amb xiulets, novament-, va saber aprofitar la seva visió a l'espai per desactivar el conjunt de Bordalás. Entre el lateral, la bona cobertura de Dembélé per la banda dreta i l'arribada de Frenkie de Jong des de la segona línia, van ser els arguments ofensius d'un Barça que va tenir un diumenge de glòria a Mestalla. "Aquí no hi ha una poció màgica. Cal entrenar, arribar, xutar i generar la confiança perquè puguin arribar quatre gols", comentava el tècnic Xavi Hernández. "La primera part ha estat un bany de realitat. Sabíem que el Barça havia millorat moltíssim i ens han marcat 3 gols fàcils", rematava Carlos Soler, l'autor del gol del València. Una diana que acabaria sent estèril per als interessos locals.

Xiulada majestuosa a Ferran Torres

Era un partit especial per a Ferran Torres, que jugava per primera vegada a Mestalla com a rival. I la rebuda no va ser precisament agradable. Xiulets i algun insult. I això que el davanter -a qui el València va vendre fa dues temporades- va deixar 25 milions a les arques del conjunt xe. No va tenir un bon partit. Va jugar amb més coratge que encert, sobretot al segon temps. Va desaprofitar una ocasió per avançar el Barça amb empat a zero al marcador i va quedar eclipsat pel gran partit i els gols d'Aubameyang. En condicions normals, podria haver estat substituït al segon temps, però Xavi li va voler donar confiança, i més després del partit del dijous, que va acabar entre llàgrimes després d'haver errat nombroses ocasions de gol. Pecats de joventut.

stats