Barça i Athletic Club jugaran la final de Copa per novena vegada a la història

El conjunt basc jugarà dues finals consecutives en només quinze dies, la de la temporada passada i aquesta

Martí Molina
1 min
Els jugadors de l'Athletic, celebrant la classificació per a la final de Copa

L'Athletic Club serà el rival del Barça a la final de la Copa del Rei el dissabte 17 d'abril. Després que els blaugrana aconseguissin el bitllet remuntant contra el Sevilla en una nit èpica al Camp Nou, aquest dijous ha estat el torn de l'equip basc, que s'ha desfet del Llevant a la pròrroga (1-2).

Serà la novena vegada que catalans i bascos es veuen les cares a la final. El primer precedent es remunta al 1920, amb victòria dels culers per 2 a 0. En els vuit partits disputats fins ara el balanç és favorable al Barça, amb sis victòries (1920, 1942, 1953, 2009, 2012 i 2015) i dues derrotes (1932 i 1984). Els últims triomfs del Barça, que ha jugat 7 de les últimes 8 finals, han convertit l'equip en el Rei de Copes, amb 30 trofeus, superant precisament l'Athletic, que en té 23.

Curiosament, l'Athletic jugarà dues finals de Copa consecutives. Una contra la Reial Societat, el dia 3 d'abril, corresponent a la final del 2019 que es va haver d'ajornar per la pandèmia. Mentre que el dia 17 disputarà el duel amb el Barça.

El Llevant, a un pas

El Llevant s'ha quedat amb la mel als llavis. A Bilbao, el conjunt granota es va avançar al marcador però l'Athletic va aconseguir empatar. Aquest dijous, Roger ha pogut donar avantatge als locals, en la tornada disputada a València, però l'equip que entrena Marcelino ha empatat de penal, per mitjà de Raúl García. A la pròrroga, Berenguer ha fet el gol de la victòria en un xut afortunat que ha tocat en un defensa i ha despistat el porter.

stats