Barça
Esports Barça 22/09/2012

El Barça es debat entre una reforma del Camp Nou tipus Foster, o un estadi nou tipus Wembley

La directiva ha explicat que ja ha encarregat un estudi per calcular quant costaria cadascuna de les alternatives. Ho volen tenir llest el 2020

Albert Solé
1 min

BarcelonaEl pla estratègic del Barça en l'àrea de patrimoni passa per la reforma o construcció d'un nou estadi. "El 2020 volem arribar a l'excel·lència patrimonial i volem fer un salt endavant. Potser serem els millors del món, i volem fer-ho en 8 anys", ha explicat el vicepresident Javier Faus.

Faus també ha explicat clarament quines dues alternatives tenen sobre la taula.

Reformar el Camp Nou

"El camp es pot reformar, a l'estil del projecte de l'arquitecte Norman Foster. "Que consti que no tenim res en contra d'aquest projecte de l'anterior junta, però nosaltres hi estàvem en contra perquè passava per una venta de patrimoni i no s'havia consultat al soci. Ara serà diferent, calculem que serien uns 300 milions d'euros", ha comentat Faus.

Un nou estadi

"Ens agafem com a exemple un nou estadi semblant al Wembley actual. On es podria fer no ho sabem, però no volem sortir de la ciutat, volem seguir-hi. En aquest cas, el pressupost es dispararia i no baixaria dels 600 milions d'euros, però tindríem un estadi nou per als propers 70 anys com a mínim".

"No farem res fins que no estigui tot ben estudiat, no ens hem tornat bojos. Ja hem començat a demanar estudis a consultories i enginyeries per saber què ens costarien les dues alternatives. Tardarem com a mínim tota aquesta temporada".

"Fins el que deute no estigui al voltant dels 200 milions d'euros, no podrem afrontar aquesta inversió. I calculem que tardarem un mínim de dues temporades per aconseguir-ho. 150 milions d'euros menys".

"Mai farem res que condicioni el projecte esportiu, no farem com amb el camp Nou, que vam passar 20 anys sense guanyar res".

stats