Esports Barça 06/03/2022

El Barça deixa la Lliga vista per a sentència (0-6)

Una golejada contra l'Alabès posar a tocar un títol que les blaugranes poden confirmar matemàticament aquesta setmana

3 min
Les blaugranes celebrant un gol contra l'Alabès

BarcelonaEl Barça té la lliga a tocar. Amb la golejada a l'Alabès (0-6), el conjunt liderat per Alexia ha estat a punt d'aixecar el títol, però la victòria de l'Atlètic de Madrid contra el Granadilla ha aigualit la festa. El conjunt vitorià ha intentat imposar la seva llei, però les culers han demostrat reiteradament que no cedeixen davant de ningú. El conjunt dirigit per Jonatan Giráldez era conscient de la importància de fer els deures en el matx contra el conjunt de Mikel Crespo mentre esperaven que l'Atlètic de Madrid i la Reial Societat no sumessin els tres punts en els seus enfrontaments, cosa que els hauria permès proclamar-se campiones. La dupla Fridolina Rölfo i Claudia Pina ha sigut letal i ha posat a tocar del Barça un títol de lliga que probablement arribarà contra el Reial Madrid el cap de setmana vinent.

La sueca, des de la banda esquerra, ha enviat una passada de la mort potent a les botes de Pina, que ha acompanyat, amb un toc subtil i suau, la pilota per fer-la entrar dins la porteria. Amb el 0-1 al marcador, les dues referents de l'atac blaugrana es fregaven les mans. Amb una insistència titànica han assetjat l'àrea del conjunt vitorià i, de nou, han vist porteria. Aquest cop Pina ha facilitat una passada a Rölfo perquè fes la segona diana.

Insistència de campiones

Pocs minuts després, Ingrid Engen s'ha sumat a la festa i ha encetat el seu compte golejador com a blaugrana. La noruega, amb un paper irregular i qüestionat des de la seva arribada al Johan Cruyff, ha vist porteria després d'un córner que ha servit Pina i que ella ha rematat de cap al fons de la xarxa. El Barça estava totalment endollat. Amb l'objectiu de fer la feina per embutxacar-se el segon títol de l'any, Ona Baradad s'ha estrenat com a golejadora del primer equip. La jugadora del filial està gaudint de minuts amb el conjunt de Giráldez a causa de la plaga de lesions que ofega la plantilla. Així, la jove de 17 anys ha aprofitat cada minut que ha estat sobre la gespa. En el 34, i per arrodonir encara més el resultat, ha aprofitat una centrada d'Alexia per estrenar-se i reafirmar-se com a aposta de futur.

La festa blaugrana, però, no ha sigut completa. La infermeria del Johan Cruyff continua omplint-se, aquest cop amb la lesió de Leila Ouahabi. La de Mataró ha notat una estrebada a la part posterior de la cama esquerra i ha hagut de ser substituïda abans de la mitja part.

Fridolina Rölfo durant el matx contra l'Alabès

Al segon temps, el Barça ha continuat activat però menys contundent. Amb el 0-4 al marcador, era el moment de guardar forces. Pina, però, no pot amagar el seu olfacte golejador. La jove del planter ha enviat des de fora del balcó de l'àrea un xut potent per foradar la porteria vitoriana amb el cinquè gol just abans de signar el seu hat trick particular al minut 72 amb una diana des de l'àrea petita.

La Lliga, gairebé al sac

Malgrat la contundent golejada, el títol de lliga haurà d'esperar. Calia que la Reial Societat i l'Atlètic de Madrid no guanyessin els seus respectius enfrontaments. Tot i l'empat del conjunt de Natalia Arroyo amb l'Eibar, les matalasseres s'han imposat al Granadilla amb solvència (4-1). Ara diferents escenaris són possibles per veure com el Barça aixeca el títol. El primer pot portar el conjunt culer a repetir la imatge de l'any passat. Les blaugranes podrien ser campiones sense jugar si l'Atlètic de Madrid perd el compromís ajornat amb el Reial Madrid que es disputa aquest dimecres. Si el derbi acaba amb victòria matalassera, les blaugranes esperen poder adjudicar-se el trofeu diumenge vinent contra les madridistes. Sigui com sigui, el Barça depèn d'ell mateix per reeditar la Lliga, però una errada dels seus perseguidors pot avançar la celebració.

stats