Barça
Esports Barça 30/11/2023

El Barça, 'encantat' d'haver de pagar els últims variables per Pedri al Las Palmas

Contra el Porto, el migcampista canari va assolir els 100 partits com a blaugrana jugant 45 minuts o més

3 min
Pedri celebra el gol de Félix que certificava la remuntada contra el Porto

BarcelonaL'últim dia del mercat de fitxatges de l'any 2019 el Barça tancava una operació que, quatre anys després, és de les més encertades que ha fet el club blaugrana. L'entitat catalana segellava amb el Las Palmas la contractació de Pedro González, Pedri, un juvenil que llavors tenia 16 anys i tres partits disputats amb el primer equip del conjunt canari. Era una operació que portava el segell del lleidatà Ramon Planes, llavors adjunt a la secretaria tècnica blaugrana. El Barça va tancar l'operació amb un primer compromís de cinc milions d'euros i un més en concepte de variable. A canvi, el futbolista de Tegueste es quedaria un any cedit a Gran Canària.

Després de jugar el curs 2019-20 a Segona Divisió, en què es va convertir en un fix al primer equip del Las Palmas malgrat la seva joventut, va aterrar a Barcelona l'estiu del 2020. Allà va esclatar tot, perquè tot i que el Barça va sospesar la idea de cedir-lo perquè s'acabés de foguejar, Ronald Koeman només va necessitar un grapat d'entrenaments per enamorar-se'n. De fet, l'entrenador neerlandès va entregar-li ben aviat la titularitat. La temporada de Pedri va meravellar el Barça i Europa: va jugar-ho tot, també amb la selecció espanyola absoluta, un peatge d'una sobreexposició de 73 partits disputats en un sol curs. Només tenia 18 anys. 

La seva participació com a blaugrana va suposar que l'entitat catalana hagués de continuar abonant alguns pessics al club illenc. Uns variables vinculats al rendiment que, tal com ha pogut saber l'ARA, quedaran assolits aquest curs. Pedri va jugar el seu enfrontament número 100 jugant 45 minuts o més amb la samarreta del Barça. Això suposarà abonar els últims 5 milions d'euros al Las Palmas, que en total es beneficiarà d'una xifra al voltant dels 20 milions entre traspàs (5 milions) i variables i d'un milió extra quan va ser internacional absolut. "Quan vam negociar els variables, en aquell moment vam pensar que semblaven alts, però també sabíem que si s'havien d'arribar a pagar és perquè el fitxatge hauria sortit bé i barat. I així ha sigut", recorda a l'ARA un membre de la cúpula directiva quan es va tancar el fitxatge. La xifra hauria pogut ascendir a una quantitat pròxima als 25 milions, per uns variables associats a la presència de Pedri amb el filial, que mai s'han produït.

El conjunt de Gran Canària també es va reservar una plusvàlua del 15% d'una futura venda, però és ben sabut que l'entitat presidida per Joan Laporta no té cap intenció de traspassar-lo. Així va quedar ben clar fa dues temporades, l'octubre de l'any 2021, quan va renovar el contracte fins al 30 de juny del 2026. La clàusula de rescissió va quedar fixada en 1.000 milions d'euros i, d'aquesta manera, la institució blindava la continuïtat del canari. 

Pedri, que va tornar a jugar contra el Xakhtar Donetsk després de superar una nova lesió muscular que el va deixar més de dos mesos fora de combat, està recuperant el ritme. Aquest mateix dimecres s'ha emportat les lloances del president Laporta, que ha parlat amb motiu de la presentació del Manifest del 125è aniversari del Barça. "Contra el Porto, Pedri va córrer 13 quilòmetres. Va fer de Gavi i de Pedri", ha expressat el màxim dirigent blaugrana.

Per la seva banda, el futbolista només espera deixar endarrere els maleïts problemes amb les lesions que l'han llastat les dues últimes temporades i és feliç al Barça, el club del qual és ferm seguidor des de ben petit. De fet, abans que Ramon Planes fos alertat per un vell company de fatigues, Rocco Maiorino –a qui coneixia del mercat italià i que llavors era director esportiu del Las Palmas–, Pedri havia estat a prova, sense èxit, al Vila-real, el Deportivo de la Corunya, el Tenerife i el Reial Madrid. L'experiència al club blanc va estar marcada per un temporal de neu que va suspendre tota l'activitat del futbol formatiu a Valdebebas. En conseqüència, Pedri es va quedar sense l'oportunitat de fer carrera a La Fábrica. Tres anys després va arribar la trucada del Barça.

stats