Barça

Estripada de Laporta i presentació del 'nou' himne del Barça

El president del Barça aprofita un acte institucional del club per criticar l'enfocament mediàtic dels últims dies

ARA
2 min
Joan Laporta i altres directius van avalar per fitxar els Jãos i Iñigo Martínez.

BarcelonaJoan Laporta ha oficiat aquest dimecres al migdia la presentació del manifest del 125è aniversari del Barça. Alliberat i content per la classificació per als vuitens de final de la Lliga de Campions del primer equip de futbol masculí, el president executiu barcelonista s'ha permès fer bromes, ser molt sincer i emocionar-se a l'escenari. Laporta ha sigut Laporta per criticar els comentaris dels mitjans entre el partit de Lliga de dissabte a Vallecas i la cita de Champions d'aquest dimarts contra el Porto. "Hem estat tota la setmana parlant de collonades en comptes dels penals a Raphinha i Lewandowski", ha lamentat el dirigent català, en referència indirecta a tot el que ha suscitat la seva fotografia amb Rafa Márquez amb relació a la confiança en la tasca de Xavi Hernández.

Per a Laporta, el Barça va ser clarament perjudicat per l'àrbitre del Rayo-Barça tant en l'acció de Florian Lejeune amb Robert Lewandowski, en què el defensa francès va fer caure el davanter polonès en una pugna, com en la jugada de Raphinha amb el Pacha Espino, en què el defensa uruguaià va fer una entrada temerària a l'àrea de Dimitrievski per evitar que el brasiler xutés a la porteria. "No és victimisme, eh?", ha recalcat Laporta, que ha afegit: "Si el penal de Raphinha li fan al Madrid, se'n parlaria tota la setmana". El mandatari blaugrana té present que les errades arbitrals han costat set punts a la Lliga. També el treu de polleguera l'actuació de Soto Grado al Getafe-Barça de la primera jornada. Amb tot, intenta passar pàgina i desitja que la victòria contra el Porto sigui un punt de partida: "Ara afrontem els partits amb l'Atlètic de Madrid i el Girona amb la moral de ferro".

"Volem la pilota" i un himne rejovenit

L'acte s'ha celebrat el mateix dia que el Barça ha arribat als 125 anys d'existència i ha servit per desvelar el relat del manifest del 125è aniversari i mostrar el logotip que el club utilitzarà per a aquesta simbòlica fita. "Serà una efemèride històrica que no només serà una mirada enrere de la trajectòria del nostre club, sinó també una gran oportunitat per mirar el futur a l'hora d'explicar i enfortir el sentit del «més que un club»", ha dit Laporta. El relat del manifest, presentat per David Carabén, comissionat del 125è aniversari i cantant de Mishima, fa valdre el model de propietat del Barça i el compromís amb el seu estil de joc reconeixible sota el lema "Volem la pilota".

Una altra de les novetats que el Barça ha presentat és la modernització del Cant del Barça. La nova versió, interpretada per l'Orquestra Simfònica del Vallès, l'Orfeó Català i el Cor Jove, començarà a sonar aquest diumenge en el partit contra l'Atlètic de Madrid a Montjuïc. L'arranjament respecta l'estructura de la versió original de Manuel Valls, que es va estrenar el 1974 en el marc del 75è aniversari del club. La principal novetat, 50 anys més tard, és la introducció dels instruments de corda en la base musical.

stats