Apunts en calent
Esports Barça 14/08/2023

Com a mínim Dembélé no s'autoexpulsava així: els apunts en calent del Getafe-Barça

Els blaugranes empaten al Coliseum Alfonso Pérez un partit marcat per la vermella de Raphinha i la falta d'idees en atac

2 min
Raphinha Dias al Coliseum Alfonso Pérez.

BarcelonaEl vigent campió de Lliga comença la revàlida amb una ensopegada. El Barça va empatar a Getafe en un partit que no va saber jugar. Afectat per l'estat de la gespa, la vermella directa de Raphinha i la duresa dels oponents, els catalans, vestits amb l'uniforme de la senyera, no van oferir una versió mínimament notable en cap moment del matx. A continuació, uns apunts en calent.

Era penal. En calent, el que és en calent, el que surt és parlar del penal no concedit al Barça en l'últim minut d'un partit etern, amb ni més ni menys que 19 minuts d'afegit entre les dues parts. Soto Grado la va encertar amb quasi totes les decisions disciplinàries d'un enfrontament volcànic –sort que som a la jornada 1–, però no amb l'acció del penal que podria haver significat el triomf blaugrana sobre el xiulet final. Juan Iglesias va fer caure Araujo i el VAR va instar el col·legiat a revisar l'acció. Semblava clara, però l'àrbitre va filar primíssim per veure una mà involuntària de Gavi en la pugna prèvia que invalidava la pena màxima. Que no sigui la primera de moltes.

Mal dia per equivocar-se. Raphinha va perdre el cap a Getafe el dia que tothom esperava que comencés a demostrar per què ha de ser l'amo indiscutible de la banda dreta del Barça. Sense Dembélé, ja a París, l'ex del Leeds té camp per córrer. És un fitxatge de club protegit per Deco, director esportiu de facto del Barça que, a falta de més notícies, continua sent el seu representant. Ara bé, això no el pot eximir de rebre una bona esbroncada per caure en el parany de Bordalás i el seu regiment de soldats menjaorelles. Segurament té més aptituds col·lectives i pot oferir un rendiment més regular, però almenys el Mosquit no s'autoexpulsava per violent, per perdre els papers. Que s'esmeni.

Hi haurà lateral. Xavi, que també va acabar expulsat, demana un lateral dret i el Barça intentarà portar-n'hi un amb cara i ulls abans que tanqui el mercat. Fa dies que Cancelo pressiona per sortir del Manchester City i és qüestió de temps que o bé el portuguès o bé una alternativa més assequible arribin a la plantilla. Què vull dir amb això? Doncs que no cal que el tècnic enviï més missatges implícits en forma d'alineacions amb Araujo de carriler i Kounde a l'eix. Bàsicament perquè l'uruguaià rendeix millor de central. Només té sentit obrir-lo a la línia de calç quan ha de defensar un extrem ràpid. I a Getafe era Jaime Mata –també va anar al carrer– l'home que queia per aquella zona. De tot menys un velocista.

Fins i tot Aleñá sembla un altre. L'acció de Raphinha amb Gastón Álvarez és del tot injustificable. Agressió clara i meridiana i ja veurem en què queda la sanció: podria ser de més d'un partit, i el Barça no està per començar la temporada amb aquests regals. Ara bé, que el brasiler sigui un irresponsable és compatible amb criticar la falta d'esportivitat del Getafe. Res nou tractant-se de Bordalás, un entrenador que combina l'estètica de senyoret andalús amb una militància contrària al joc de combinació, ni d'una afició tan minsa com irrespectuosa ("puta tal, puta pasqual"). Fins i tot han abduït un culer de bressol com Aleñá. Quina mandra d'equip.

stats