BARÇA
Esports Barça 26/05/2015

Moix, sobre el nou Camp Nou i Ada Colau: "Comptem amb l'aprovació i complicitat de totes les forces polítiques"

El club obrirà un concurs internacional per decidir el despatx arquitectònic que farà el nou estadi i al desembre s'anunciarà el guanyador

Albert Llimós
3 min
Josep Maria Bartomeu i Jordi Moix expliquen les evolucions de l'Espai Barça / ALBERT LLIMÓS

BarcelonaEl Barça manté que els contactes que ha tingut amb els diferents partits polítics per explicar el projecte Espai Barça han estat molt positius. "El missatge que hem rebut és de sorpresa per la feina feta, molt útil", ha dit el responsable de l'area patrimonial, Jordi Moix. Sobre el canvi a l'Ajuntament de Barcelona, i la irrupció de Barcelona en Comú, Moix ha dit que no els "precocupa" perquè és una proposta per "a la ciutat". "L'aposta del club és obrir les 20 hectàrees a la ciutat, i compta amb l'aprovació i complicitat de totes les forces polítiques", ha detallat Moix, que ha estat més específic sobre la trobada amb ICV, que forma part de Barcelona en Comú: "La reacció va ser positiva, hi haurà matisos que cada partit tindrà. En l'urbanisme s'han d'anar teixint complicitats, és com s'ha construit la ciutat, és un projete on cal molt sentit comú, molt diàleg, i sobre això construirem un consens, no en tinc cap dubte".

El Barça iniciarà aquest estiu un concurs d'arquitectura, per a finals d'any saber ja qui farà el nou Camp Nou. Serà un concurs a dues voltes, amb un jurat de 9 membres per decidir l'opció guanyadora (5 del Barça, 1 de l'Ajuntament i 3 del Col·legi d'Arquitectes). En la primera volta tots els despatxos que vulguin podran presentar-se, i el Barça en triarà 8. Aquests 8 equips seran els que treballaran les propostes que el Barça els presentarà. Tindran 3 mesos de treball, fins que el jurat anunciarà al desembre el despatx guanyador.

El president Josep Maria Bartomeu ha remarcat que és un projecte "ambiciós", que requereix "molts recursos" que s'aniran incrementant progressivament en els propers anys. "Serà un projecte important per a Les Corts", ha dit el màxim mandatari blaugrana, que ha ressaltat que el responsable de l'àrea patrimonial, Jordi Moix, ja hi treballava al 2003.

Moix ha explicat que porten 9 mesos treballant amb l'Ajuntament de Barcelona, i amb experts com Garrigues, BCA Arquitectura o el RACC. Durant l'últim any el Barça ha analitzat les actuals instal·lacions del Camp Nou i el que es vol per al nou Espai Barça. Un treball que ha derivat en un paquet de mes de 1.500 pàgines que servirà com a guia als despatxos d'arquitectura que vulguin participar del concurs per fer el nou Camp Nou. "Aquesta feina prèvia és imprescindible per acotar el pressupost i que no es dispari dels 600 milions. Estem fent els deures perquè això no es dispari", ha detallat el directiu, que ha destacat que el pressupost presentat quan es va fer el referèndum ja inclou un 5% de possibles desviaments. Moix ha demanat que el soci cregui en el projecte, sobretot en què el preu no augmentarà i no afectarà a la parcel·la esportiva, i ha posat com a aval la política econòmica d'aquesta junta directiva durant aquests cinc anys.

Moix ha dit que l'estructura actual de l'estadi "està en molt bon estat". Després de comprovar gràcies algunes excavacions com estan els fonaments del Camp Nou, les conclusions són positives i han de servir per fer un estadi per als propers "100 anys". El directiu ha explicat que la coberta del nou estadi representarà un 15% del pressupost, uns 50 milions, i serà de 47.000 metres quadrats. El Barça treballa també amb la intenció de guanyar zones vips, una font d'ingressos molt important. En aquest sentit, es treballa amb la idea de crear 91 llotges per a empreses, 4 superllotges i un restaurant.

El Barça ha començat ja a explorar els 'title rights', posar un cognom comercial al nou estadi, una font d'ingressos que es preveu que aporti 200 milions dels 600 que valdrà el projecte. Moix ha dit que han tingut diàleg amb els veïns, i ha reconegut que en el passat el Barça no havia estat prou dialogant amb el barri de Les Corts.

D'altra banda, el Barça ha explicat en detall la proposta guanyadora del Miniestadi que s'ha d'edificar a la Ciutat Esportiva, que farà el despatx Batlle i Roig. És un estadi per a 6.000 persones, que costarà 9 milions d'euros, 2 per pàrquings i 1 per a la urbanització. "Serà un estadi anglès", ha detallat el directiu.

stats