El Barça femení posa la directa a la Champions (4-0)

L'associació Graham-Hermoso encamina l'eliminatòria per les blaugranes davant el Fortuna Hjorring

Jenni Hermoso celebrant el segon gol contra el Fortuna Hjoring

BarcelonaAmbient enrarit al Johan Cruyff, on havia de regnar l'atmosfera de les grans ocasions. Però, al sortir les jugadores al terreny de joc, amb l'himne de la Champions a tot volum pels altaveus, els seients buits recordaven la trista realitat que fa tot just un any començava. Sense culers a les grades, la cita perdia èpica. Acostumades, per desgràcia, a aquesta situació, les futbolistes dirigides per Lluís Cortés han agafat la directa i, als dos minuts de joc, ja han tingut la primera ocasió clara a l'àrea del Fortuna Hjorring. Line Johansen, la portera del conjunt danès, ha recollit quatre pilotes de la seva xarxa. Només una remuntada sorprenent apartarà el Barça de Lluís Cortés dels quarts de final de la màxima competició.

El conjunt blaugrana, que no ha necessitat un ritme trepidant per dur la iniciativa del partit, ha arribat a posicions de perill principalment per la banda dreta, la que comanda Graham Hansen. La noruega ha sigut la catalitzadora del joc de l'equip català, que s'ha sobreposat a la pressió de les daneses basculant el joc cap als seus dominis. L'estratègia ha sigut prolífica.

Així, la llauna no ha trigat a encetar-se. Al minut 12, l'esmentada Graham ha fet una centrada lateral perquè Jenni Hermoso rematés amb el cap una pilota molt ajustada al pal dret. Amb la seva desena diana a la Champions, la màxima golejadora històrica del Barça començava a encarrilar el matx. De fet, cinc minuts després ha sigut, de nou, la dona gol del Barça la que ha fet pujar el 2-0 al marcador. L'associació Graham-Hermoso ha tornat a donar els seus fruits i, desmarcada al punt de penal de l'àrea del Fortuna Hjorring, l'ariet madrilenya ha enviat l'esfèrica al fons de la xarxa.

Lluís Cortés durant el partit contra el Fortuna Hjorring

Tot i el control culer, la primera part no ha tingut gaires més ocasions clares. La densitat defensiva del Fortuna no ha deixat arribar amb facilitat l'equip de Lluís Cortés als metres finals, amb la qual cosa les accions perilloses han hagut d'arribar per jugades aèries o bé des de les cantonades. L'equip danès, que se sabia inferior per la seva joventut i inexperiència en la competició europea, ha optat per la resistència física com a pilar i no n'ha tingut prou. La disputa al límit, el cos contra cos i la pressió asfixiant han sigut els pals de paller del conjunt d'Hogaard Hansen per evitar una sagnia de gols. La realitat de la Champions ha pesat i els pronòstics s'han complert.

Hermoso marca el primer hat trick blaugrana a la Champions

Ja a la segona part, el Barça ha premut una mica l'accelerador a la vegada que les daneses, minvades per l'esforç físic, pressionaven menys que a la primera part. Després d'uns primers instants de control culer, les futbolistes del Fortuna han tingut la primera ocasió clara després d'una pèrdua perillosa de les locals. Emma Snerle ha aconseguit arribar sola als dominis de Sandra Paños, però Andrea Pereira, molt oportuna, ha sortit al pas per trencar el miratge del conjunt de Hansen. Com a resposta, el 3-0. Segellant el seu primer hat trick a la Champions, Hermoso ha superat la portera danesa amb un suau toc a l'esfèrica. Altre cop, per cert, a passada de Graham Hansen.

Lluny de voler alentir el partit, el Barça ha seguit amb el setge a la porteria del Fortuna. Primer Alexia Putellas, amb un xut fregant el pal, i a continuació Marta Torrejón a boca de canó han intentat ampliar el marge de l'eliminatòria. Malgrat els esforços titànics de la defensa del Fortuna per evitar que s'ampliés la diferència de gols, Alexia ha acabat sentenciant el partit i l'eliminatòria al minut 81. La davantera de Mollet ha acompanyat la bola dins de la porteria al rematar una falta lateral. Amb aquest 4-0, només un miracle en terres daneses podria fer que el Barça no passés a quarts de la competició europea. El conjunt de Cortés posa la directa cap a un trofeu que cada cop té més a l'abast.