BARÇA
Esports Barça 17/09/2013

Freixa, sobre la renovació de Messi: "No prenem les nostres decisions en funció del que facin els altres"

El Barça descarta problemes amb la millora de contracte d'Andrés Iniesta i preveu un pressupost rècord de 509 milions per a aquesta temporada i un benefici de 36 milions

Albert Llimós
2 min
Toni Freixa, secretari i portaveu de la Junta Directiva del Barça, durant la roda de premsa

BarcelonaEl portaveu de la junta directiva del Barça, Toni Freixa, no ha volgut vincular la renovació de Cristiano Ronaldo amb una possible millora de contracte de Leo Messi. "No prenem les nostres decisions en funció del que facin els altres. Estem molt satisfets amb el rendiment dels nostres jugadors. No ens ha de servir com a punt de partida el que altres facin, la relació contractual amb els jugadors és òptima", ha dit. Tot i això, el portaveu ha admès que el club està pendent de les evolucions que hi ha dins del negoci del futbol. "No som aliens al mercat", ha puntualitzat.

Un dels jugadors que sí que està negociant una millora de contracte és Andrés Iniesta. "Valoradíssim, cap problema. Estem convençuts que no hi haurà cap problema. És un jugador que el volem situar per sota de Messi", ha detallat Freixa sobre la renovació del manxec.

El portaveu ha detallat el pressupost per a la temporada 2013-14, una xifra pendent d'aprovació en l'assemblea del mes d'octubre. Per primera vegada se supera la xifra dels 500 milions en ingressos. El Barça preveu un pressupost de 509 milions d'euros i un superàvit de 36 milions. Tot i així, el club descarta donar un missatge "triomfalista", i Freixa ha tornat a posar èmfasi en la contenció de la despesa. La venda de Thiago Alcántara és un dels motius d'aquesta xifra rècord.

Freixa ha estat contundent a deixar clar que el club català no demanarà a la Federació Argentina que Messi no jugui els partits de la seva selecció, ja que el combinat sud-americà ja està classificat per a Brasil 2014. "El Barça no farà res amb l'AFA, tot i que el nostre interès és que no juguin aquests partits", ha detallat el portaveu.

En aquest sentit, Freixa no ha volgut entrar a valorar la polèmica arbitral que s'ha encetat a Madrid després de l'arbitratge de Muñiz Fernandez el dia del Sevilla. "El club no entra en tertúlies; si no hi hagués aquests debats, el futbol estaria mort", ha sentenciat.

El club encara no té resposta de Johan Cruyff sobre la invitació que se li va cursar perquè assisteixi al dinar de directives amb l'Ajax. "No és la primera vegada que se'l convida, però encara no tenim resposta", ha detallat.

A finals d'any el Barça tindrà les propostes definitives sobre la remodelació o construcció d'un nou estadi. Recentment, 8TV va informar que la junta valora sobretot l'opció de remodelar l'actual Camp Nou. Freixa no ho ha desmentit ni confirmat. "Encara estem en fase d'estudi, ni tan sols ha arribat a la junta directiva per sotmetre-la a debat. No dic que no puguin ser certes, no ho sé, però són prematures", ha explicat.

El portaveu ha tret importància a la presència de Boixos Nois que s'ha detectat als partits del filial i als desplaçaments. "Vostè parla de presència de Boixos Nois, per a nosaltres hi ha presència de socis del Barça. Que insultin no agrada, però no hi ha cap problema. Cap soci ho ha denunciat", ha dit Freixa.

El Barça iniciarà aquest novembre la construcció dels pavellons previstos a la Ciutat Esportiva. Una obra de 5,2 milions i que té un termini d'un any de construcció. Hi haurà junta itinerant a Salou i Andorra, aquesta última, ja el 2014.

stats