Esports Barça 09/12/2021

El Barça goleja l'Arsenal i vola cap als quarts de la Champions (0-4)

Les blaugranes passen com a primeres de grup a la següent ronda

3 min
Aitana Bonmatí celebrant el seu gol contra l'Arsenal

BarcelonaEl nivell futbolístic del Barça no té aturador. Amb el pas als quarts de final de la Champions assegurat, el conjunt culer anava a l'Emirates Stadium a gaudir d'una festa en un escenari immillorable. L'Arsenal es plantejava fer canvis, intentar plantar cara a un totpoderós Barça, que no va cedir ni un pam davant les gunners. La golejada (0-4) va ser contundent, però la imatge de superioritat culer va ser encara més aclaparadora.

El Barça va sortir endollat en el matx. Les blaugranes van portar la batuta des dels primers instants del partit davant un Arsenal que volia fer-ser gran davant la seva afició en un Emirates Stadium que es va vestir de gala. L'enfrontament contra les culers va ser el segon cop en la història en què les portes de l'estadi londinenc es van obrir per a un matx de futbol femení. L'estrena va ser l'any 2009.

L'elucubració futbolística blaugrana sempre va a càrrec d'Aitana Bonmatí. Contra l'Arsenal, també. La de Sant Pere de Ribes organitza el joc i, sempre amb el cap aixecat, no desaprofita una ocasió de perill. De la seva astúcia va néixer el primer gol blaugrana al temple anglès. La migcampista va gaudir del regal que li va fer la defensa gunner amb una passada de la mort perfecta a l'alçada del balcó de l'àrea. La de Sant Pere de Ribes va anar escorant cap a la dreta, on a poc a poc anava perdent angle de xut, però la '14' blaugrana va sentenciar amb un xut tens i creuat al pal llarg de la porteria local. El compte golejador de Bonmatí no para de créixer. El gol contra l'Arsenal va suposar la cinquantena diana amb la samarreta del club on ha crescut. La migcampista, una de les cares més visibles d'aquest equip que està marcant una era, sempre atrau mirades i permet veure, com si es tractés d'una càmera lenta, com porta enganxada la pilota a la bota, tal com feia Xavi, el seu màxim referent.

Joc i sort són blaugranes

La superioritat blaugrana era flagrant sobre la gespa. La pressió postpèrdua era asfixiant i les catalanes no van permetre a les gunners travessar la línia de mig camp. Entre atac i atac blaugrana, les possibilitats de reacció de les locals eren nul·les. Jenni Hermoso, màxima golejadora històrica de l'entitat culer, va treure petroli de tanta insistència: una centrada de Rolfo que no va trobar rematadora i va topar amb Hermoso. La madrilenya va enviar l'esfèrica dins de la xarxa gairebé sense voler. El joc estava sempre de la banda del conjunt dirigit per Jonatan Giráldez. Contra l'Arsenal, la sort també els va somriure.

Amb el 0-2 presidint el lluminós a l'Emirates Stadium, el conjunt gunner començava a desesperar-se. Els aficionats congregats a l'estadi xiulaven i esbroncaven les futbolistes blaugranes, però a elles encara les esperonava més per fer pujar la tercera diana al marcador amb un golàs de Rolfo. La sueca, des de fora de l'àrea, va enviar un míssil que Zinsberger no va poder refusar tot i acariciar l'esfèrica. Primer va topar contra el pal i després contra la xarxa, mentre les culers corrien cap a l'extrem per celebrar el que serà un dels gols de la competició just abans que la col·legiada xiulés el camí cap als vestidors.

En el segon temps el domini blaugrana va seguir de forma incontestable. Sense aprofitar ocasions clares de gol, el conjunt culer no va renunciar a la pilota. Sempre amb el partit sota control, el conjunt català va seguir marcant el pas del matx, mentre que l'Arsenal no trobava la tecla per acostar-se a la porteria de Paños. En la prèvia, Giráldez va avisar que el matx contra l'equip gunner al Johan havia de ser el model a seguir. I així ho van fer. Encara amb més tranquil·litat que en l'anada, les catalanes no van cedir ni un centímetre al conjunt local i, com diu el refrany, qui cerca, troba. I així ho va fer Hermoso en el minut 74. De nou, gràcies a un cop de sort, la madrilenya va acompanyar la pilota per sobre de la línia de gol.

Retorn de Graham Hansen

La millor notícia sobre la gespa, però, no va ser la victòria blaugrana. Després d'estar allunyada dels terrenys de joc, Caroline Graham Hansen va tornar a trepitjar el camp deixant enrere uns problemes cardíacs. La noruega és una peça clau per al tècnic blaugrana. La temporada passada va ser una de les grans protagonistes de la gesta culer, tot i que els organismes de la UEFA no la van tenir en compte per al guardó que es va endur merescudament Alexia Putellas. Ella feia broma a les xarxes socials sobre la seva no-nominació perquè per a Graham Hansen el més important és el que passi sobre la gespa, i ella somriu de poder tornar a trepitjar-la.

stats