BARÇA
Esports Barça 01/03/2015

El Barça, de nou als jutjats: MCM reclama al club 100 milions d'euros d'indemnització

La vista civil arrenca aquest dilluns. L'empresa sol·licita 100 milions d'euros d'indemnització per incompliment del contracte de publicitat a La Masia

Efe
2 min
La façana de l'edifici de la Masia

BarcelonaEl Barça torna a passar pel jutjat aquest dilluns amb motiu de la demanda que va ser admesa a tràmit fa uns mesos en què l'empresa Mur Cortina Modular Publicitat (MCM) sol·licita 100 milions d'euros d'indemnització per incompliment de contracte. La primera jornada de la vista civil davant el jutge Antonio Morales arrencarà al jutjat de primera instància número 25 (sala 201) a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, aquest dilluns a les 9 del matí.

En el primer interrogatori, el vicepresident Jordi Moix serà el representant del Barça, mentre que els testimonis proposats per MCM són Joan Olivé (director general del club en l'època de Laporta), Sandro Rosell (expresident del club), Antoni Rosich (director general en l'època de Rosell), Javier Faus (vicepresident econòmic), Joan Laporta (expresident del club) i Sol Daurella (presidenta executiva de Coca-Cola Iberian Partners).

A la segona jornada hi haurà més interrogatoris; dimecres hi intervindran els pèrits i divendres les dues parts exposaran les conclusions: la del Barça, per part dels advocats del bufet Baker & McKenzie, i per la part demandant, Mario Conde.

La demanda té l'origen en un incompliment del contracte que el propietari de MCM, Antonio García Valdecasas, va signar amb el llavors president del club blaugrana, Sandro Rosell, després que tots dos creguessin oportú anul·lar l'anterior i tornar a redactar-ne un de nou.

En l'últim tram de la presidència de Joan Laporta, que va finalitzar el 2010, el club va emprendre un impuls per finalitzar la Ciutat Esportiva i posteriorment aixecar la nova Masia. Va ser en aquest segon cas quan va aparèixer MCM, que va ser l'encarregada de reformular els plànols de l'edifici i dur a terme l'obra, que li va ser lliurada al Barça quan Rosell era president. No obstant això, amb Laporta, MCM va signar un acord perquè a les façanes de la nova Masia es col·loquessin uns panells en forma de doble pell per poder projectar publicitat.

MCM posseeix una patent per a la construcció de dobles pells amb leds en edificis i va signar amb el Barça un contracte per a l'explotació comercial i per repartir els beneficis al cinquanta per cent. Tot i la nova redacció del contracte ja amb Rosell, MCM considera que el Barça ha incomplert reiteradament el contracte, per la qual cosa, segons la lectura de la firma catalana, "ha ocasionat greus perjudicis econòmics, tant al mateix club com a l'empresa".

La quantia que MCM exigeix com a compensació per incompliment de contracte és de 100 milions d'euros, d'acord amb un peritatge judicial. El lletrat que defensarà els interessos de MCM és Mario Conde, qui ja va dirigir els primers passos en aquesta causa civil.

stats